Ficăţei cu piure şi ghimbir

.

Toată familia va adora acestă reţetă de ficăţei cu piure! Este delicioasă şi sănătoasă!
PORȚII: 4
PREPARARE: 30 min
FIERBERE: 40 min
► Ingrediente
► 800 g ficăței de pasăre
►150 ml ulei de floareasoarelui
►sare
►10 căței usturoi
►3-4 lingurițe smântână
►piper măcinat
►10 cartofi
►ghimbir
►75 g unt
►2 ardei
►100 ml lapte
►4 roșii
►2-3 linguri ulei de măsline
►o legătură chivas

► Preparare:
1. Se pun la prăjit ficățeii în uleiul de floarea-soarelui.
2. Separat, se curăţă cartofii şi se fierb în apă cu sare. Se curăţă ardeii, se taie bucăți mici și se pasează cu blenderul.
3. Pasta de ardei se amestecă cu uleiul de măsline și 1-2 căţei de usturoi pisaţi. După ce s-au rumenit ficățeii, se condimentează cu sare și piper.
4. Cartofii fierţi se pasează și se pregătesc cu unt și lapte. La final, se adaugă ghimbir ras și sare. Ficățeii se servesc cu piure, cu sos de ardei și mujdei de usturoi. Se ornează cu chivas.
Încearcă şi această reţetă: musaca de cartofi cu ficăţei!
Foto: Thinkstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton