O nouă variantă de cheesecake fără brânză şi fără foc, de data asta cu afine. Cum au început deja să apară prin pieţe tarabele cu afine, nu există niciun motiv pentru care să nu gătim în weekend o astfel de prăjitură sănătoasă şi răcoritoare. Ingrediente crustă:
2 ceşti migdale crude ½ ceaşcă curmale ¼ ceaşcă pulpă de nucă de cocos răzuită Puţină sare de mare
Amestecaţi migdalele într-un blender până devin o pastă groasă. Adăugaţi restul de ingrediente şi amestecaţi bine. Aluatul ar trebui să fie destul de lipicios la atingere când este gata. Presaţi crusta într-o formă de tartă şi daţi la congelator până se întăreşte.
Ingrediente cremă de afine
3 ceşti alune caju înmuiate peste noapte 3 căni afine proaspete, curăţate şi spălate bine 15 curmale, înmuiate timp de o oră Sucul de la o lămâie 1 linguriţă din conţinutul unei păstăi de vanilie 2 linguri lavandă uscată Puţină sare de mare ¼ ceaşcă sirop de agave 1 linguriţă ulei de cocos topit 1 linguriţă granule de lecitină
Amestecaţi alunele caju şi curmalele într-un blender, după ce le scurgeţi de apă şi le clătiţi bine. Adăugaţi restul de ingrediente, în afară de uleiul de cocos şi de lecitină şi amestecaţi la viteză mare, până la omogenizare. La final, adăugaţi uleiul de cocos şi granulele de lecitină şi mai amestecaţi puţin. Turnaţi peste crustă şi daţi la congelator până se întăreşte. Ingrediente crustă crocantă:
½ ceaşcă nuci ¼ ceaşcă curmale ¼ ceaşcă pulpă de nucă de cocos răzuită ¼ ceaşcă fulgi de ovăz Vanilie Un praf de sare de mare
Tocaţi nucile şi curmalele în bucăţi mari. Adăugaţi restul de ingrediente şi amestecaţi la blender foarte puţin, fără să se mărunţească prea tare. Turnaţi amestecul peste cheesecake, apăsând uşor pe deasupra. Poftă bună!
Foto: Shutterstock