Antricot de vită cu cartofi

.

Se face repede şi e delicioasă. Această reţetă trebuie încercată!
PORȚII: 4
PREPARARE: 30 min
COACERE: 80 min
fierbere: 60 MIN
► Ingrediente
► 4 bucăți antricot de vițel
►o creangă rozmarin verde
►3-4 frunze salvie
►3 linguri ulei de măsline
►50 g unt
►3-4 linguri sare grunjoasă
►2 linguri făină
►o căpățână usturoi
►50 ml vin rose
►piper negru și verde măcinat
►8 cartofi în coajă roșie

► Preparare:
1. Se amestecă sarea cu făina, usturoiul măcinat, piperul şi puţină apă rece. Se topește untul și se amestecă cu uleiul de măsline. Se ung bucăţile de carne și se aranjează într-o oală de ceramică. Se acoperă cu hârtie de copt și se bagă în cuptor. Spre final, se îndepărtează hârtia, iar bucățile de carne se stropesc cu vinul rose.
2. Între timp, se fierb cartofii. Se taie felii mai mari, apoi se perpelesc în tigaie, în unt și rozmarin. După ce au căpătat crustă, se servesc cu antricotul, ornat cu salvie și rozmarin.
Antricot la tavă cu sos de roşii – încă o reţetă delicioasă!
Foto: Thinkstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton