Această reţetă îţi va aminti de deliciile pe care le pregătea bunica ta!
PORȚII: 4-6
PREPARARE: 30 min
FIERBERE: 100 min
► Ingrediente
► 500 g piept de pui cu os
►3 morcovi
►o țelină mică
►un ardei verde
►o ceapă albă
►o rădăcină pătrunjel
►un păstârnac
►1-2 căței usturoi
►tăieței
►3-4 boabe de piper negru
►pătrunjel verde pentru ornat
► Preparare:
1. Se spală și se curăță pieptul de pui. Se pârlește câteva minute la flacără și se pune să fiarbă în apă cu o linguriță de sare.
2. Se adaugă legumele întregi, se acoperă și se lasă să fiarbă la foc mediu, ca să nu scadă brusc.
3. Se scot legumele și pieptul de pui după ce au fiert, se aruncă albitura, ardeiul și ceapa. Se taie pieptul de pui cubulețe, morcovii rondele și se pun tăieţeii să fiarbă în supă, încă 10 minute. Se servește ornată cu pătrunjel. Încearcă şi reţeta de tăieţei cu pui şi caju!
Foto: Northfoto