Coroniţă cu căpşune

.

Un desert uşor şi răcoritor de vară!
PORŢII: 10
PREPARARE: 30 min
Coacere: 50 MIN
Ingrediente:
► 8 ouă
►o cană ulei
►2 1/2 căni zahăr
►3 căni de făină
►un plic praf de copt
►1/2 lămâie
►un kg căpşune sau alte fructe de sezon
Pentru decor:
►50 g zahăr pudră vanilat
►câteva fructe

1. Se spală fructele şi se curăţă. Se lasă la scurs în strecurătoare, apoi se presară cu o jumătate de cană de zahăr. Pentru a măsura ingredientele, se foloseşte aceeaşi cană, cu volumul de 250 ml.
2. Se mixează ouăle cu restul de zahăr. Se adaugă treptat uleiul, praful de copt stins în zeama de lămâie şi făina cernută. Se omogenizează compoziţia şi se toarnă într-o formă de coroniţă, unsă cu unt şi tapetată cu făină.
3. Se scurge siropul lăsat de fructe, iar acestea se repartizează uniform peste blat, la distanţe aproximativ egale.
4. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, pentru 45-50 de minute. Se scoate şi, când s-a mai răcit, se presară zahar pudră vanilat şi se decorează cu fructe.
Încearcă şi tortul de îngheţată cu căpşune!
Foto: Thinkstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton