O reţetă franţuzească delicioasă! Învaţă şi tu să faci ratatouille!
PORȚII: 4
PREPARARE: 30 min
FIERBERE: 40 min
► Ingrediente
► 4 dovlecei
►4 ardei
►2 cepe
►o țelină mică
►3-4 căței de usturoi
►300 g fasole verde fideluță
►500 g roșii cherry
►sare grunjoasă
►piper negru măcinat
►cimbru verde
►1-2 linguri ulei de măsline
► Preparare:
1. Legumele se curăță, se spală și se feliază sau se taie bucăți.
2. Se unge tigaia cu ulei de măsline și se prepară legumele. Dovleceii se pun primii deoarece au mai mult suc și trebuie să devină crocanți.
3. Se adaugă apoi ceapa, ardeii tăiați feliuțe și fasolea fideluță. Se călesc în sucul propriu și se lasă să devină ușor crocante.
4. Roșiile se perpelesc separat pe grătar și se adaugă abia la final. Se mai lasă câteva minute, se pun sarea şi piperul și se oprește focul. Se servește ornat cu cimbru. Încearcă şi această reţetă: delicatesă franţuzească!
Foto: Thinkstock