Plăcintă cu spanac şi ciuperci

.

Este delicioasă şi sănătoasă, fiind potrivită şi penru cura de slăbire.
PORŢII: 6
PREPARARE: 40 min
COACERE: 35 min
AŞTEPTARe: 30 MIN

Ingrediente:
Pentu aluat:
►400 g făină albă
►100 g margarină
►un praf sare
►200-250 ml apă rece
Pentru umplutură:
►500 g spanac
►200 g ciuperci din borcan
►o legătură ceapă verde
►2 ouă
►2-3 linguri ulei
►sare
►piper
►un gălbenuş pentru uns

1. Se amestecă făina cu margarina şi sarea, apoi se adaugă treptat apa rece şi se frământă până se obţine un aluat, care se desprinde de pe pereţii vasului. Se dă la rece o oră.
2. Spanacul se opăreşte, se scurge şi se toacă. Ceapa se căleşte cu 2-3 linguri de ulei, se adaugă sare şi piper, apoi spanacul tocat.
3. Se bat două ouă cu puţină sare, apoi se adaugă compoziţia de spanac şi ciupercile.
4. Aluatul se împarte în două: o bucată mai mare, alta mai mică. Din cea mare se întinde o foaie care să acopere fundul tăvii şi pereţii acesteia. Se toarnă compoziţia, iar apoi se pune deasupra partea de aluat rămasă.
5. Se unge cu gălbenuş şi se înţeapă pentru a ieşi aburul din plăcintă. Se coace la 180°C.
Încearcă şi reţeta de rulouri de pui cu spanac!
Foto: Thinkstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton