Aripioare de pui rumenite

.

O friptură delicioasă care le va plăcea tuturor!
PORȚII: 4
PREPARARE: 30 min
PRĂJIRE: 20-30 min
► Ingrediente
► un kg aripioare de pui
►sare grunjoasă
►piper alb
►5-6 căței usturoi
►un praf boia picantă
►un praf boia dulce
►75 g unt topit
►ulei de floarea-soarelui pentru prăjit

► Preparare:
1. Se spală aripioarele, se pârlesc și apoi se țin în apă clocotită 2-3 minute.
2. Se scot şi se scurg pe un şervet absorbant de bucătărie.
3. Separat, se topește untul și se amestecă cu usturoiul măcinat, cu sare, piper și boiaua dulce și picantă.
4. Sosul se toarnă peste aripioare, se amestecă bine și se lasă câteva minute la rece. Se încinge uleiul într-un tuci și se pun aripioarele la prăjit.
5. După ce s-au rumenit, se scot și se servesc cu diferite salate sau garnituri.
Încearcă şi reţeta de aripioare cu sos de usturoi!
Foto: Northfoto

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton