Reluăm seria rețetelor culinare ”asortate” cu stilul vestimentar al fiecăreia dintre noi. Azi ne adresăm celor care au o pasiune pentru pandativele statement, de mari dimensiuni. Știi deja că acestea pot să scoată din anonimat orice ținută - chiar dacă porți un tricou simplu și o pereche de blugi, adaugă ținutei un pandantiv statement și vei ieși în evidență oriunde.
La fel, această rețetă de paste cu sos cremos de brânză este exact ce îți lipsește pentru ca o seară între prieteni să fie de neuitat. Din câteva ingrediente obții un fel de mâncare ce îi va impresiona pe invitații tăi, chiar dacă nu ești un as în bucătărie.
2. Topește untul, la foc mic, într-un vas mare care nu lipește. Adaugă, încet și amestecând continuu, făina. Începe să adaugi din laptele menționat, treptat și amestecând continuu, până obții densitatea dorită a sosului (nu este obligatoriu să pui toți cei 750 ml lapte).
3. Cu ajutorul unei spatule, amestecă ușor, cu mișcari largi, sosul, până când începe să se omogenizeze vizibil.
4. Împarte brânza în 3 părți și pune 2/3 în sos. Amestecă până la omogenizare. Lasă 2 minute deoparte. Adaugă, treptat, smântâna și amestecă până se încorporează în restul sosului. Pune sare și piper după gust.
5. Încălzește cuptorul, la treaptă mare. Adaugă macaroanele fierte peste sos, amestecă și toarnă totul într-o tavă de cuptor.
6. Presară deasupra restul de brânză Cheddar. Dă totul la cuptor 10-15 minute.
Pentru această îți recomandăm pastele Pambac sub formă de tuburi mici. Nu uita că poți folosi orice tip de paste, în funcție de preferințe – penne, spaghete, melci, scoici, etc. Iar pentru un plus de fibre, minerale și vitamine, te sfătuim să încerci și pastele integrale Pambac.