Cheesecake delicios cu ricotta

.

Toată lumea ştie că cea mai bună brânză pentru un cheesecake delicios este ricotta.
Ricotta Galbani este o specialitate de brânza produsă în Italia, obţinută prin coagularea zerului de lapte de vacă. Este un produs proaspăt ideal pentru persoanele interesate de o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă datorită conţinutului scăzut de grăsimi şi conţinutului ridicat de calciu – 100g de ricotta asigură peste 50% din necesarul zilnic de calciu.
Datorită aromei inconfundabile, poate fi servită ca atare, împreună cu grisine, paine prajită, migdale, nuci, legume fierte sau la cuptor, în special cu roşii, ardei, morcovi, brocoli, dovlecei, vinete şi spanac.
Având o consistenţă uşoară şi cremoasă, ricotta Galbani este un ingredient perfect pentru preparatele cu specific italian, precum paste, cannoli, ravioli, lasagna şi pizza. Poate fi folosită la prepararea sosurilor, combinată cu ierburi şi condimente, dar mai ales la prepararea diferitelor deserturi precum plăcinte, tarte, brioşe, creme savuroase pentru prăjituri şi torturi.
Cheesecake delicios cu ricotta
Ingrediente:
Blat: 85 de grame unt topit; 140 grame biscuţi digestivi; 1 lingură de zahăr
Umplutură: 900 gr brânză Ricotta Galbani
250 gr zahăr alb tos; 3 linguri făină; 1 fiolă esenţă de vanilie;coajă rasă de la 1 lămâie; 1 1/2 linguriţă suc de lămâie; 3 ouă mari, plus un gălbenuş; 300 ml smântâna; un vârf de cuţit de sare.
Preparare:
1 Încingeţi cuptorul la 190 de grade C. Aşeazaţi hârtia de copt pe fundul unei tăvi rotunde cu marginea detaşabilă. Topiţi untul şi amestecaţi-l cu biscuiţii sfărâmaţi şi zahărul până când compoziţia devine omogenă. Cu ajutorul unei linguri întindeţi uniform blatul în forma de tort, presând bine. Introduceţi tava cam 10 minute în cuptor. Scoateţi blatul şi lăsaţi-l la răcit.
2 Măriţi temperatura cuptorului la 240 grade C. Puneţi brânza dulce într-un castron şi amestecaţi timp de 2 minute cu mixerul, la viteză mică. Adaugaţi treptat ouăle, zahărul, apoi făina şi un vârf de cuţit de sare, amestecând în tot acest timp cu mixerul.
Foto: Shutterstock, PR
 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton