Ciorbă de legume

.

O reţetă de vară răcoroasă şi delicioasă. Numai bună pentru zile caniculare!
PORȚII: 4-6
PREPARARE: 30-40 min
FIERBERE: 60 min
► Ingrediente
► 2 dovlecei ►un cartof
►2 ardei ►2 morcovi
►150 g ciuperci ►2 fire praz
►150 g boabe de fasole
►o ceapă roșie ►o țelină
►2 lingurițe ulei ►sare
►piper ►300 ml smântână
►zeama de la o lămâie ►busuioc
►3 lingurițe ulei de măsline

► Preparare:
1. Se taie ceapa, prazul și ardeii și se călesc în uleiul de măsline, până devin transparenți și lucioși. Ciupercile se călesc și ele câteva minute.
2. Se adaugă apă și se lasă să clocotească la foc potrivit, împreună cu boabele de fasole. În timpul acesta, se taie celelalte legume cubulețe și se pun să fiarbă împreună cu restul ingredientelor.
3. Se lasă să dea în clocot, iar la final se adaugă sare și piper, după gust, și smântână bătută bine. Se ornează cu frunze de busuioc verde.

Daca ti s-a facut pofta, incearca aceasta reteta de ciorba de vacuta! E incredibila!
Foto: Thinkstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton