Cartofi sârbeşti

.

Se fac atât de uşor şi sunt atât de buni!
PORȚII: 4-6
PREPARARE: 30 min
FIERBERE: 60 min
COACERE: 40 min
► Ingrediente
► 600 g cartofi
►200 g conopidă
►o legătură pătrunjel
►sare grunjoasă
►200 g brânză de capră
►75 g unt
►50 g cașcaval
►2-3 linguri pesmet
►200 g măsline

► Preparare:
1. Se spală cartofii și se fierb în apă cu sare. Se curăță și se taie felii subțiri.
2. Conopida se opărește în apă cu sare, apoi se taie felii subțiri. Se tapetează tava cu unt și cu pesmet. Se presară cașcaval ras și se aranjează cartofii și conopida.
3. Se rade brânza de capră, se pune pe deasupra și se bagă în cuptorul încins. Cu puțin timp înainte de a-i scoate din cuptor, se presară puțin pesmet.
4. După ce s-au rumenit, se scot și se ornează cu pătrunjel și cu măsline.
Încearcă şi reţeta de cartofi copţi cu umplutură!
Foto: Thinkstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton