Suntem în plin sezon al piersicilor şi deja au apărut variante: nectarine, cu puf sau fără, moi, tari, pentru toate gusturile. Ca să profiţi din plin de aroma inconfundabilă, dar şi de vitaminele sănătoase din piersici, iată o reţetă raw de plăcintă delicioasă şi rapidă. Ingrediente crustă:
2 ceşti de nuci de macadamia (nuci braziliene sau caju merg la fel de bine) ¼ ceaşcă fulgi de cocos 2 linguri unt de cocos Un praf de sare
Amestecaţi ingredientele într-un blender, dar nu foarte mult, astfel încât aluatul să fie zgrumţuros şi neuleios. Presaţi într-o formă de tartă şi lăsaţi la rece până e gata şi crema.
Ingrediente cremă:
1 cană de zeamă de lămâie 60 grame alge marine roşii, tocate ½ ceaşcă de sirop de agave sau alt îndulcitor, cum ar fi mierea 1/3 ceaşcă de bucăţi de piersică 1 lingură lecitină 7 linguri ulei de cocos topit
Amestecaţi toate ingredientele într-un blender la viteză mare, până obţineţi o pastă fină. Daţi la frigider câteva ore, cu capac.
Turnaţi crema răcită bine epste crustă şi garnisiţi cu multe felii de piersică. Puteţi încerca modelul de floare din fotografie sau fluturaşi din jumătăţi de felii poziţionate astfel încât să formeze aripi. Poftă bună!
Foto: Shutterstock