Reţete raw: Halva de susan fără foc

.

Halvaua este un desert delicios şi uşor de preparat, fiind foarte bună şi pe perioada postului. La noi, acest desert cunoaşte două variante: din seminţe de floarea soarelui şi din susan, dar cele găsite în comerţ pot conţine aditivi şi conservanţi. Iată cum poţi să-ţi faci singură halva de susan fără foc.
Pentru arome, poţi încerca varianta din sudul Asiei, cu fistic, cea mediteraneeană, cu fructe uscate sau cea orientală, cu apă de trandafiri.
Ingrediente:
1 ceaşcă de seminţe de susan (pot fi înlocuite cu 1 ceaşcă de tahini, de la magazinele cu specific arăbesc)
2 linguriţe de miere sau sirop de agave
1 linguriţă de vanilie
1 linguriţă pudră de roşcove (opţional)
Mod de preparare:
Râşniţi seminţele de susan până obţineţi o pastă grunjoasă.
Adăugaţi mierea sau siropul de agave şi amestecaţi încet.
Pentru varianta marmorată, amestecaţi concentric într-un castron pudra de roşcove, fără a încerca să o înglobaţi total.
Puteţi adăuga mai multă vanilie, sau alte arome, după gust, cum ar fi: nucşoară, scorţişoară, fistic crud, migdale, bucăţi mici de caise confiate, sau apă de trandafiri.
Puneţi pasta într-o cutie de metal tapetată cu hârtie cerată şi păstraţi la frigider.
Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton