Încearcă această reţetă delicioasă şi foarte răcoroasă, numai bună pentru zilele toride de vară.
4 PERSOANE PREPARARE: 40 MINUTE FIERBERE: 2 ORE 1/2
► 500 g piept de vită ► 300 g sfeclă roşie ► 2 linguri ulei ► 1 Plic Maggi Borş pentru Ciorbă Românească ► 100 g roşii ► 2 cepe ► 150 g morcovi ► 1 legătură de pătrunjel ► 25 g unt ► 125 g cartofi ► 350 g varză albă ► 2 căţei de usturoi ► 5 boabe de piper negru ► 2 foi de dafin ► 100 g smântână ► 1 lingură mărar ► 1 lingură pătrunjel ►sare ►verdeaţă
► Verdeaţa se spală şi se toacă, apoi se pune, cu carnea, într-o oală cu cca 4 litri de apă, se adaugă sare şi se lasă la fiert 1 oră jumătate, până când s-a fiert carnea. Se ia carnea din supă, se lasă să se răcească şi se taie bucăţi. Se dă deoparte. ► Sfecla se căleşte în ulei. Se adaugă 1 plic Maggi Borş pentru Ciorbă Românească şi roşiile şi se mai lasă 30 minute la foc mic. Ceapa, morcovii şi pătrunjelul se călesc în unt. ► Cartofii şi varza se fierb în zeamă. Se pun: usturoiul, sfecla, ceapa, morcovii, mărarul, piperul şi foile de dafin. Se mai lasă 10 minute pe foc. Spre sfârşit se pune şi carnea. Încearcă şi această reţetă: borş de vită cu slănină!
Foto: Thinkstock