4 greșeli pe care sigur le faci si tu când mergi la cumpărături și cum sa le eviți. Le recunoști?

.
Dacă și tu ai stat măcar o dată în fața dulapului plin de haine gândindu-te că nu ai cu ce să te îmbraci, s-ar putea ca problema să fie la strategia ta de cumpărături.

Este proverbială afinitatea femeilor pentru shopping, însă adesea ni se întâmplă să cumpărăm și lucruri pe care nu le folosim și în care investim și sume destul de mari. Ce e de făcut? Îți arătăm noi care sunt greșelile care te fac să ajungi la finalul lunii fără bani în portofel și cu dulapul plin de lucruri de care nu ai nevoie:

Greșeala nr. 1 – Încă faci cumpărături după modelul clasic și refuzi noile metode de plată, care îți oferă o mulțime de avantaje

Te numeri printre persoanele care consideră banii gheață sfinți și plătești mereu cu cash? Deși în esență nu e nimic greșit în asta, dacă iei în considerare utilizarea unor astfel de carduri de cumpărături, poți avea o mulțime de avantaje.

La fiecare plată primești puncte care se transformă în bani pe care îi poți folosi oricând ulterior. De asemenea, poți plăti în rate fără dobândă în magazinele partenere, care nu sunt puține la număr. Mai mult decât atât, cu ajutorul lor poți profita de reduceri chiar dacă mai sunt câteva zile bune până la salariu, pentru că ai mereu la dispoziție banii de care ai nevoie. Nu trebuie să-ți faci griji că vei fi tentată să faci prea multe achiziții, pentru că ai o limită în ceea ce privește cumpărăturile, iar limita aceasta este stabilită în funcție de venitul tău, astfel încât să nu cumperi mai mult decât îți permiți.

Greșeala nr. 2 – Când îți place o piesă vestimentară o cumperi chiar și dacă nu este pe mărimea ta

Nu-i așa că ți s-a întâmplat să cumperi divese piese vestimentare care nu îți veneau bine sperând fie că vei mai slăbi ca să încapi în ele, fie că le vei strâmta la croitor ca să-ți vină bine? De cele mai multe ori această achiziție nu va face decât să ocupe loc în dulap. O vei proba de mai multe ori, însă cel mai probabil o vei purta extrem de rar sau chiar deloc. Cel mai bine este să te resemnezi și să renunți la ea, indiferent cât de mult îți place.

Greșeala nr. 3 – Nu ții cont de restul garderobei când mergi la cumpărături

Când mergi la cumpărături alege haine care să se asorteze cu restul garderobei. Chiar dacă găsești o pereche superbă de pantofi verzi, dacă nu ai nimic verde în dulap, s-ar putea ca ei să sfârșească într-o cutie în dulap, adunând praf. De fiecare dată când faci achiziții, gândește-te cum le vei integra alături de alte elemente din garderoba ta.

Greșeala nr. 4 – Te ghidezi prea mult după trenduri

Fiecare an aduce noi trenduri în modă, dar asta nu înseamnă că trebuie să le urmezi orbește. Problema cu tendințele vestimentare este că sunt trecătoare și ce este considerat în trenduri anul acesta, va fi considerat desuet anul viitor. Mergi pe modele clasice, la care să adaugi accesorii sau diverse piese din noile colecții. În plus, dacă ai un stil vestimentar doar al tău, vei fi mereu apreciată pentru alegerile originale.

Recunoști greșelile acestea? Ce ai mai adăuga la lista noastră? 

Sursa foto: Shutterstock

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton