Cori Grămescu: Cum să nu te îngrași în concediu

.

Când auzi concediu, spui mare, soare, cocktailuri, gustări inutile, dar atât de tentante, spui all-inclusive.
Te gândești să te miști cât mai puțin, să zaci la soare toată ziua și, dacă se poate, pe faleză să existe o bandă rulantă, ca să nu te miști prea mult. Greșit! Dacă pleci 10 zile în vacanță, faci excese alimentare și uiți să te mai miști, șansele sunt să te întorci din concediu cu 2-3 kg în plus. Iată cum poți avea grijă de siluetă, relaxându-te în același timp!

Plimbările lungi și dese, cheia marilor succese

Dimineața, pe stomacul gol, înainte de micul dejun, fă power walking pe faleză. Mergi 15-20 de minute în pas alert și apoi încă 10 minute pe malul mării, cu picioarele prin apă. Îți va stimula circulația sângelui și vei profita de aerosolii de dimineață.
Poți, de asemenea, să închei ziua cu o plimbare de o oră, în pas mai lent, dar constant. După o zi de plajă, soare și agitație, plimbarea de seară este cel mai bun somnifer.

Aqua-gym

Unele hoteluri oranizează clase speciale de aqua gym. Sunt foarte distractive și eficiente!  Dacă ai ocazia să participi măcar o dată pe zi, nu sta pe gânduri! În cazul în care îți place să lucrezi după propriul ritm sau nu te-ai trezit la vreme ca să participi la ora de grup, poți să încerci să faci câteva mișcări de una singură, sau măcar să înoți câteva lungimi de bazin fără oprire. Este un cardio foarte bun și îți modelează corpul ca nici un alt sport.

Bun, dar de mâncat – ce mâncăm?

Îți poți adapta meniul în funcție de țara pe care o vizitezi. Dar ceea ce o să găsești peste tot sunt legumele, fructele, carnea slabă și lactatele. Ocazionala prăjitură, tartă cu fructe sau croissantele fragede de la cafeaua de dimineață trebuie să rămână excepții: o dată la două zile și în cantități moderate + puțin cardio = ți-ai satisfăcut pofta și silueta ta nu a fost afectată!

Un cocktail sau o limonadă?

Fiind vorba de vacanță și dezmăț, automat bei alcool mai mult decât în mod obișnuit. Ți se face foame și în toiul nopții mergi cu prietenii să mâncați ceva.  E rețeta clasică pentru balonarea pe care o simți a doua zi, fața obosită și aspectul nefericit al coapselor tale. Soluția în acest caz e să bei mai puțin. Ca să nu te tragă prietenii de mânecă, alege un cocktail la pahar mare și o sticlă de apă plată. Când ți se face sete, bea întâi câteva guri de apă, apoi încearcă cocktailul. Alcoolul deshidratează și împiedică arderea grăsimilor. Dacă însă te hidratezi corespunzător, vei limita și cantitatea de alcool și efectele nocive ale acestuia. Când vine vorba de mâncatul după “băută” vezi regula comandatului la restaurant sau fastfood, în funcție de locul în care vă opriți. “Salată cu carne slabă, vă rog!”
Foto: PR

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton