Dacă vremea de afară ţi-a pus capac şi tot ce vrei e să zaci în pat cât e ziua de lungă, nu dispera! Încearcă cele cinci metode care te ajută să vezi viaţa în roz şi te vei simţi mai bine. În plus, mai e puţin până la 1 iunie şi copilul din tine are nevoie de răsfăţ. Îmbracă ceva foarte moale şi pufos
Textura şi greutatea materialelor care intră în contact cu pielea ta – mai ales cele moi şi pufoase ca animalele de pluş, eşarfele de mătase sau halatele din bumbac – au un efect imediat asupra stării tale de bine.
Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Yale, materialele moi stimulează nervii sensibili la presiune din pielea ta, ceea ce creşte producţia de oxitocină, unul din hormonii fericirii. Puţină curăţenie face minuni
Studii recente realizate la Universitatea Harvard au arătat că 20 de minute petrecute eliberând biroul de documente vechi sau camera de zi de haine murdare reduce cantitatea de adrenalină din organism cu până la 45%.
Starea de bine obţinută astfel se menţine până la cateva ore dupa ce ai terminat curăţenia. Ia vitamine la micul dejun
Abilitatea organismului de a absoarbe nutrienţi este mult mai crescută dimineaţa, potrivit unui studiu efectuat de Facultatea de Sănătate Publică din cadrul Universităţii Houston-Texas.
Încearcă să iei o combinaţie de multivitamine şi vitamina D în fiecare dimineaţă cu un suc de fructe pentru a reduce efectele stresului cotidian. Energizeată-te cu fructe
Femeile care consumă zilnic o cantitate de fructe proaspete sunt mai optimiste şi energice decât cele care nu mănâncă fructe deloc, potrivit cercetătorilor de la UCLA din Statele Unite.
Carbohidraţii complecşi din fructe cresc nivelul de serotonină (hormonul antidepresiv) din creier cu până la 50%. Cel mai simplu este să-ţi stabileşti o doză de fructe la micul dejun şi una la masa de prânz, pentru a nu fi prea energizată seara, la culcare. Dansează până nu mai poţi
După numai nouă săptămâni de dans regulat, participantele unui studiu din Suedia au obţinut o reducere a gradului de depresie cu 67%.
Combinaţia de exerciţiu fizic şi muzică plăcută convinge creierul să producă mai multă serotonină, pe o perioadă mai mare de timp. Încearcă ceva nou şi cumpără un DVD cu exerciţii de dans pe muzică antrenantă.
Foto: Shutterstock