Sfinţii Constantin şi Elena: 4 reţete de aperitive pentru invitaţi

.

Încearcă aceste reţete simple şi delicioase de aperitive care îi vor cuceri pe invitaţii tăi!

Rulouri cu sardine

• 8 fileuri de sardine, cu pieliţă
• 2-3 fire ceapă verde
• 4 ridichi
• 1 ceapă roşie
• 1 linguriţă piper roşu
• piper negru măcinat
• 1 lingură stafide
• sare de mare
• 150 ml suc de lămâie
• 1 lingură ulei

Sucul de lămâie se amestecă cu stafidele mărunţite, cu piperul negru măcinat şi cu sare. În amestec se pun la marinat fileurile de sardine, timp de 15-20 de minute. 
Ceapa verde se taie pe lungime, în bucăţi mai mici. Ridichiile se taie felii subţiri, apoi se dau cu sare. Ceapa roşie se taie inele subţiri şi se dă şi ea cu puţină sare.
Fileurile se scot de la marinat şi se lasă la scurs. Marinata se strecoară şi se mai stropesc o dată fileurile. Pe fiecare file se pune: un fir de ceapă, o felie de ridiche şi un inel de ceapă, se rulează şi se fixează cu o scobitoare. Se asezonează cu sare, ridichi şi inele de ceapă.
Încearcă şi această reţetă: tartă cu sardine!

Trenulete din baghete franţuzeşti

• 2 baghete franţuzeşti
• 100 g mozzarella
• 1 legătură de ridichi
• 1 lingură cuişoare
• 100 g morcovi foarte mici (din conservă)
• 50 g şuncă
• foi de salată
• 60 g mazăre (din conservă)
• 60 g porumb (din conservă)

Se taie baghetele în jumătăţi. Se taie fiecare jumătate în trei bucăţi – locomotiva şi două vagoane (fiecare porţiune trebuie să aibă trei părţi de baghetă). În baghete se taie nişte deschizături pentru legume.
Se pun baghetele pe o tavă de copt şi se coc în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 4 minute.
Se pune mozzarella în locomotivă şi se foloseşte câte o ridiche pentru a forma pălăria. Se feliază restul de ridichi şi se ataşează, folosind cuişoare, pe post de roţi. Se face şi un semafor din morcovii mici.
Se umplu vagoanele cu salată şi şuncă. Se creează o încărcătură şi din morcovi, mazăre şi porumb.
Încearcă şi această reţetă: Trenuleţ cu surprize!

Şarpe din castravete şi brânză

• 1 castravete
• cârnaţi de porc şi brânză felii rotunde mai groase (cca 150 g din fiecare fel)
• 2-3 felii de pâine albă
• 100 g brânză cu verdeaţă
• 1 ardei roşu
• 1 ghem de sfoară (pentru uz culinar)

Se opresc ambele capete ale unui castravete mare (cca 4 cm) iar restul se taie felii grosuţe, care se lasă deoparte, pentru a fi folosite mai târziu.
Cârnatul, pâinea albă, brânza şi brânza cu verdeaţă se taie în feliuţe rotunde.
Pe   capătul   fără codiţă   al castravetelui se înfig două bucăţele de ardei roşu, pe post de ochi, iar pentru limbă două feliuţe din acelaşi ardei.
Un capăt al ghemului de sfoară de bucătărie se prinde în capătul castravetelui, se înşiră feliile rotunde de brânză cu verdeaţă, pâine albă, brânză, cârnat, apoi o felie de castravete şi tot aşa. Celălalt capăt al sforii se înfige în capătul de castravete cu codiţă. Se aranjează pe farfurie sub forma unui şarpe.
Încearcă şi această reţetă: Tartă cu brânză şi spanac!

Mere umplute cu cârnaţi

• 4 mere mari
• suc de lămâie;
• 200 g cârnaţi (sângerete);
• 2 căţei de usturoi;
• sare
• piper
• pătrunjel tocat
•  o lingură de unt

Scoate cotoarele merelor şi scobeşte puţin din pulpă. Stropeşte-le pe interior cu suc de lămâie, să nu oxideze. Toacă sângeretele la maşina de tocat, amestecă-l cu pulpa de măr mărunţită, cu pătrunjel, sare şi piper şi usturoi tocat. Umple cu această compoziţie merele şi aşază-le într-o tavă de chec, unsă cu unt. Coace-le la foc mediu, un sfert de oră. Serveşte-le ca aperitiv, cu ketchup alături.
Încearcă şi această reţetă: Mere umplute pe pat de varză roşie!
Foto: Thinkstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton