Cum să folosești corect serumul pentru ten

.
Serumul pentru ten poate fi un produs minune, pe care, dacă știi cum să îl folosești, îți poate aduce beneficii nenumărate.

Citește și: 4 beneficii ale trandafirului sălbatic pe care nu le știai.

„Serumurile conțin o mare cantitate de ingrediente active care penetrează pielea într-un mod în care cremele de față pur și simplu nu o pot face. Ele vin cu o serie de beneficii suplimentare, precum reducerea liniilor fine, creșterea fermității pielii, ajută în refacerea celulor, adaugă luminozitate și corectează petele pigmentare“, explică Mihaela Jarai, fondatoarea Alma Natural, brand românesc de cosmetice vegane și naturale. Iată care sunt pașii de care trebuie să ții cont:

  1. Curăță tenul foarte bine înainte de aplicarea serului

Serumurile sunt produse dedicate îngrijirii pielii, care se aplică după curățarea acesteia în prealabil, înainte de a aplica cremele de față. Datorită compoziției lor din molecule mici, intră direct în piele și oferă o concentrație foarte mare de ingrediente active.

Citește și: Cum să îți protejezi tenul de razele nocive ale soarelui.

  1. Aplică o cremă hidratantă după utilizarea serului

Deși depinde foarte mult de compoziția fiecăruia, uneori este necesara o cremă. Acestea pot fi pline de ingrediente hidratante precum acid hialuronic, ceramide, care ajută pielea să-și păstreze fermitatea și hidratarea. Însă, chiar și în acest caz, după aplicarea serurilor, este necesară și utilizarea unei creme hidratante.

  1. De multe ori, mai puțin înseamnă mai mult, așa că fii atentă la cantitate

Utilizarea serumurilor depinde de fiecare tip de ten în parte, însă trebuie să știi că sunt foarte concentrate. Unele sunt recomandate spre utilizare zilnică, în timp ce altele necesită o aplicare de câteva ori pe săptămână. „Se recomandă ca serumurile să fie, în general, aplicate de două ori pe zi, imediat după o demachiere corect realizată, atunci când pielea este curată. Spre exemplu, dacă serul va fi aplicat peste fondul de ten, acesta nu va mai avea niciun efect, întrucât nu va putea fi absorbit în piele. Modul de aplicare este întotdeauna acelasi, indiferent de tipul de ser, se aplică pe vârful degetelor și, cu mișcări circulare, este întins pe întreaga față, pentru o cât mai bună acoperire”, explică specialistul

  1. Fii atentă la data expirării produselor

Anumite ingrediente puternice, care se regăsesc în serumurile pentru ten, pot deveni instabile, odată ce intră în contact cu aerul. Astfel, trebuie să acorzi o atenție deosebită depozitării produsului, întrucât aceste trebuie să fie depozitat în locuri răcoroase și ferite de lumina soarelui.

  1. Evită pe cât poți produsele foarte parfumate sau care conțin chimicale

Serumurile, la fel ca și cremele, pot avea în structura lor parabeni și alte ingrediente dăunătoare tenului. Evită produsele parfumate în mod artificial sau cele colorate în pigmenți puternici.

Foto: 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton