Algele: Secretul mâncărurilor japoneze

.

Timid, algele intră şi în bucătăria noastră. Sunt exotice, ideale pentru sănătatea ta şi uşor de preparat, iar restaurantele au din ce în ce mai multe mâncăruri în compoziţia cărora se regăsesc.

Algele sunt bogate în proteine, grăsimi, hidrocarbonaţi, calciu, fier, caroten, vitamine B1, B2 şi iod. Sunt plante marine cu valoare nutritivă mare. Deşi, la prima vedere, toate sunt verzi, ele se împart în mai multe categorii, în funcţie de mineralele şi metaloizii conţinuţi în fiecare.

ALGELE VERZI

Iniţial necomestibil, acest tip de alge a fost modificat pentru a deveni comestibil. A meritat, pentru că sunt bogate în minerale, proteine, hidraţi de carbon, acizi graşi şi vitamine. Plus că sunt foarte gustoase!

ALGELE ROŞII

Cele mai folosite în alimentaţie, dar şi în cosmetică şi industrie. Datorită fibrelor şi enzimelor, sunt recomandate în curele de slăbire. Reglează digestia, întăresc sistemul imunitar şi ajută la formarea anticorpilor.

ALGELE BRUNE

Există peste 1.800 de soiuri de astfel de alge. Ele nu se consumă ca atare, ci ca ingrediente în prepararea unor feluri de mâncare exotice. Dar cantităţile mari sunt folosite ca îngrăşăminte naturale pentru terenurile agricole.

ALGELE VERZI-ALBĂSTRII

Producătorii români le folosesc pentru a fabrica suplimente alimentare naturale, pentru că au un conţinut ridicat de proteine.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton