Pieptul de pui se regăsește des pe lista noastră de cumpărături, dar puțini dintre noi știm să alegem unul de calitate. Un studiu realizat recent în SUA ne atrage atenția asupra unui detaliu care poate fi observat pe pieptul de pui.
Cu siguranță ai văzut pe suprafața cărnii de pui niște „striații albe” atunci când ai preparat-o. Potrivit specialiștilor, acest detaliu reprezintă un efect secundar al metodelor moderne de creștere a puilor și un indicator clar al supralimentării acestora.
„Deşi cauzele specifice ale tulburărilor musculare precum striaţiile albe sunt încă în curs de cercetare, marea majoritate a studiilor efectuate până în prezent au stabilit o corelaţie între creşterea accelerată şi greutatea mare a păsărilor, creşterea producţiei de carne de pui şi îmbolnăvirea de miopatie a puilor de carne”, se anunță în raportul Compassion in Word Farming (CIWF).
Specialiștii avertizează că aceste striații cresc conținutul de grăsime cu 224%, scăzându-l pe cel proteic. În consecință, cu cât sunt mai multe striații pe pieptul de pui, cu atât calitatea lui este mai slabă.