Cu siguranţă că ştii care sunt beneficiile ananasului. Însă ai habar cât de bine o să-ţi facă în relaţia de cuplu_
E răcoitor, e delicios, o proaspăt, e rafinat, e perfect. Tortul cu ananas este invitaţia perfectă la o noapte de amor nebun. Încearcă şi abia aştept să-mi spui dacă iubitul tău a apreciat „cadoul” pe care i l-ai făcut.
PENTRU 6 PERSOANE – PREPARARE: 20 MINUTE – COACERE: 35 MINUTE
►►12 bucăţi de ananas în sirop
► 100 g zahăr cubic
► 100 g zahăr pudră
► 125 g făină
► 2 ouă
► 60 g unt + 1 bucăţică pentru tavă
► ½ pachet de drojdie
► 50 g migdale fără coajă
► Se pun într-o crăticioară cuburile de zahăr, cu 2 linguri de apă. Se lasă la foc mic să se topească, până când se obţine un caramel gălbui.
► Între timp, se ung cu unt marginile unei forme de copt. Se taie ananasul în mici triunghiuri de aceeaşi dimensiune. Când caramelul este gata, se varsă în formă astfel încât să se întindă pe fund şi pe margini. Se aşază frumos triunghiurile de ananas pe fundul şi marginile tăvii. Se păstrează câteva bucăţi.
► Se preîncălzeşte cuptorul la 210°C.
► Se topeşte untul. Într-o salatieră, se amestecă ouăle cu zahărul pudră. Când se obţine o spumă, se adaugă făina şi drojdia, apoi untul topit şi restul de bucăţi de ananas. Se amestecă bine cu o spatulă. Se varsă compoziţia în tavă şi se lasă la cuptor 35 de minute.
► Se scoate prăjitura din cuptor şi se răstoarnă pe un platou puţin adânc. Se presară deasupra migdalele mărunţite.
► Se lasă la rece. Se serveşte cu o cremă de vanilie.Se poate face şi cu ananas proaspăt. Atenţie însă! Foloseşte partea de jos a fructului, că e mai dulce.
Mai multe reţete de torturi cu fructe poţi găsi aici!