Metode neobișnuite pentru a combate stresul

.
Muzica clasică, plimbările lungi, o baie fierbinte cu multă spumă pot fi soluțiile perfecte pentru a combate stresul. Dar ce spui de două idei altfel pentru a-ți găsi liniștea mentală și a-ți decongestiona tensiunea musculară. 

Citește și: 4 masaje pentru un stil de viață sănătos.

Stresul este… boală grea. Acest fenomen atât de tipic secolului nostru ne cam tocește nervii și ne dă dureri musculare serioase. Iată ideile noastre pentru a-l combate:

  • Băile în apă sărată hiperconcentrată. În România, le poți face în stațiunea covăsneană Sovata. Împachetarea totală cu namol sapropelic peloidogen extras din Lacul Ursu produce relaxarea profundă musculo-articulară. Ei i se adaugă implicit și relaxarea psihica. De ce?  Prin temperatură (cca 42 gr C), dar și prin compoziție și modul de aplicare a procedurii. „Nămolul include cantități crescute de clorură de sodiu cu efect de resorbție a edemelor, activare a circulației (organismul inițial „înghețat de stress cronic“ revine la viață și căldură), în timp ce substanțele organice conținute (biostimuline, vitamine, acizi humici, auxin – o combinație de hormoni asemănători celor feminini estrogen ăi progesteron) induc virarea spre o stare de calm ăi relaxare“, explică medicul de recuperare Suzana Pretorian.

Citește și: Sfaturi pentru un somn odihnitor.

  • Împachetarile totale cu nămol. Apa sărată hiperconcentrată extrasă din Lacul Ursu are efecte generale asemănătoare nămolului. Doar că aici adaugi efectul imersiei în apă și senzația de plutire (corpul ajunge la până de 16 ori mai ușor imersat în apa sărată hiperconcentrată). „Spre deosebire de apele care traversează medii urbane, intens poluate informațional, apa extrasă din Lacul Ursu aduce cu sine calmul, echilibrul și o încărcătură intens pozitivă“, ne explică medicul specialist de la Danubius Sovata.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton