Vrei să mănânci sarmale, dar eşti în Post?
Refuzi să consumi carne, chiar dacă asta înseamnă să uiţi şi de preferatele tale… sarmalele. Nutriţioniştii şi pasionaţii produselor raw vin să te contrazică, spunându-ţi că este posibil să găteşti sarmale fără foc şi să-ţi satisfaci astfel pofta de minunatele preparate ale copilăriei tale.
Ingredinte:
100 g de nucă 50 g morcov 10 g ceapă 50 g ţelină 100 g hrişcă o varză murată 500 g roşii 1 linguriţă de nucşoară pătrunjel, cimbru, mărar (în funcţie de gust) sare piper ulei presat la rece
Sarmalele raw necesită multă răbdare în preparare. Dacă vrei să le consumi mâine, trebuie să începi pregătire de astăzi. Bunăoară, cu o seară înainte trebuie să pui la înmuiat hrişca şi nuca, iar cu o oră înainte de înfăşurare trebuie să pui la desărat foile de varză.
Prepararea efectivă începe cu nuca, ceapa şi pătrunjelul care toate se toacă mărunt, iar morcovul şi ţelina se rad, de asemenea, mărunt. Compoziţia, în care s-a adăugat şi hrişca, se condimentează cu sare, piper, nucşoară şi cimbru.
Apoi începi împachetarea sarmalelor, aşa cum făcea bunica ta cu cele tradiţionale. La final, le aşezi într-o cratiţă şi peste torni roşiile tăiate mărunt şi puţin ulei presat la rece, sare şi piper. Le laşi câteva ore ca să se amestece aromele! Desigur, combinaţiile pot fi făcute în funcţie de gusturile fiecăruia.