Pancreatita are simptome înșelătoare. Cum le recunoști

.
Pancreatită – termen medical care se referă la inflamația pancreasului care poate fi cauzată de calculi biliari, alcool, anumite medicamente, infecții sau afecțiuni digestive. 

Pancreasul este un organ aflat în spatele stomacului în partea superioară a abdomenului. Pancreasul produce este enzime care contribuie la digestie și hormoni care ajută la reglarea metabolizării glucozei din sânge.

Atunci când digestia este normală, enzimele pancreatice inactivate ajung din pancreas în intestinul subțire unde enzimele sunt activate și ajută la digestie. În cazul pancreatitei, enzimele sunt activate atunci când se află încă în pancreas. Acestea produc inflamație la nivelul pancreasului.  Episoade repetate ale pancreatitei pot leza pancreasul, conducând la distrugerea de țesut și la afectarea funcțiilor pancreasului. Tulburări în funcționarea pancreasului pot produce probleme digestive și diabet.

Tipuri de pancreatită

  • pancreatita acută: apare brusc și durează mai multe zile;
  • pancreatita cronică: se manifestă timp de mai mulți ani; episoade repetate de pancreatită acută pot conduce la pancreatită cronică.

Citește mai departe în Dicționarul medical.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton