Meniu fix, cu sarmale, pește și friptură ca la noi? Nici vorbă! Vedetele de la Hollywood le servesc invitaților de la nunțile lor delicatese din diverse bucătării internaționale – cele mai populare fiind cele din bucătăria franțuzească și din cea italiană, dar și feluri atipice, inspirate din amintirile dragi ale mirilor. (Foto: Northfoto, 123rf)
Astfel, pe mesele nuntașilor își fac loc cele mai proaspete stridii, cea mai fină șampanie, dessert-bar boutique sau patisserie rustică italiană. Să-i luăm pe rand, așadar:
George și Amal Clooney
Cei doi s-au casătorit la Veneția în 2014 și au ales un meniu în ton cu locul: risotto cu homar și lămâie, mușchi de vită cu ciuperci porcini și biban de mare cu fructe.
Tot în Italia s-a căsătorit și cuplul format din Justin Timberlake și Jessica Biel. Nunta lor a avut loc în 2012, în regiunea Puglia, iar meniul de nuntă a cuprins pâine italiană artizanală, mâncare de bob, salată caprese și espresso affogato (cafea espresso cu înghețată). Toate felurile au fost scăldate în vin roșu.
Salată Caprese
Solange Knowles și Alan Ferguson
Sora lui Beyonce e descrisă ca fiind o fată cu picioarele pe pământ, iar asta s-a văzut și la nunta ei, care a fost lipsită de opulență, dar plină de farmec și de emoții veritabile. Mirii au servit la nuntă feluri specifice statelor din sudul Americii – cel mai cunoscut fiind Shrimp and Grits – creveți cu bacon crocant, ciuperci, ceapă verde, usturoi, lămâie și brânză.
Shrimp and grits
Rupert Murdoch și Jerry Hall
Cuplul de vârsta a treia a avut o nuntă elegantă și mai deloc discretă, având în vedere averea, vârsta și istoricul mirilor – vezi multiplele lor căsătorii anterioare. Alaiul de la căsătoria mogulului media Rupert Murdoch și a fostului model Jerry Hall a fost găzduit la restaurantul de lux londonez Scott’s, din Mayfair, Londra, unde s-a servit un prânz somptuos, dar clasic, ce a conținut caviar, stridii și șampanie.
Caviar
Eva Longoria și Jose Baston
Actrița cunoscută mai ales datorită serialului Desperate Housewives a ales pentru cea de-a treia ei nuntă să servească un meniu mexican, cu trimitere la originile ei (Eva Longoria e născută în Texas din părinți mexicani) și ale mirelui, mexican sadea (Jose Baston este președintele Televisa, cea mai mare companie media din America de Sud). Pentru a avea parte de cea mai delicioasă mancare, Eva Longoria i-a angajat pe doi dintre cei mai cunoscuți chefi bucătari din Mexic – Eduardo Kholman și Enrique Olvera.
Burrito
Ellen DeGeneres și Portia de Rossi
Ellen DeGeneres și Portia de Rossi sunt cunoscute ca activiste pentru drepturile animaleleor, așa că nu au avut decât feluri vegane la nunta lor din 2008 – pachețele de primăvară, „friptură“ de vită dintr-n substitut de carne și prijitură Red Velvet.