►2 ouă ►100 g unt ►2 pahare cu lapte ►2 pahare cu zahăr ►1 plic praf de copt ►4 pahare de făină ►2 linguri cacao ►arome ►800 g frişcă ►bombonele pentru ornat
Mod de preparare
1. Blatul. Se freacă bine untul cu zahărul şi gălbenuşurile până se obţine o cremă spumoasă. 2. Se adaugă apoi, alternativ, făina şi laptele, cacaua, aromele şi praful de copt. 3. Albuşurile se bat spumă tare şi se integrează în compoziţia de mai sus, amestecând uşor. 4. Se tapetează cu hârtie o formă rotundă, se unge cu unt, apoi se toarnă compoziţia pentru blat. Se coace la foc potrivit. 5. După ce blatul se răcoreşte, se scoate din formă şi se taie pe orizontală, în două sau trei. 6. Se însiropează cu un sirop făcut din zahăr, rom şi apă, apoi se umple cu un strat gros de frişcă. 7. Tortul se îmbracă în frişcă şi se ornează, specific Paştelui.
Trucul nostru
După ce însiropezi foile, poţi întinde un strat de gem de fructe, după care se pune frişca.
Foto: Thinkstock