Care este diferența între iubirea adevărată și atașament

.
A te simți atașată de cineva nu înseamnă neapărat că iubești acea persoană. Poate că nu vezi nicio diferență între cele două, însă ea există și chiar are o importanță majoră. Iată cum afli dacă ceea ce simți este dragoste adevărată sau doar atașament:

Citește și – Cinci tipuri de comportament care prevestesc divorțul

În primul rând, atunci când te simți atașată de cineva, vrei să ai acea persoană alături de tine. Nu degeaba se spune că noi femeile ne îndrăgostim de pantofi. Îți dorești să îi ai doar pentru tine deoarece îți plac foarte mult, nu-i așa? Însă când o iubești, vrei ca ea să fie acolo. Nu o mai vrei în viața ta doar ca să o deții, ci și pentru a-i da o parte din tine.

În al doilea rând, iubirea nu înseamnă doar atracție. Dacă te supui atracției, urmează primirea satisfacției, apoi gelozia, posesivitatea, frica de a nu îți pierde partenerul. De fapt, atunci când iubești cu adevărat nu aștepți nimic în schimb.

Spre deosebire de dragostea adevărată, atașamentul este periculos. Este atunci când crezi că persoana de lângă tine este singurul lucru care contează în viața ta. În schimb, iubirea înseamnă să o lași să plece dacă este nevoie și să lași soarta să își urmeze cursul.

De asemenea, atunci când iubești cu adevărat totul se rezumă la cealaltă persoană. Pentru prima oară în viața ta, alegi să pui nevoile altcuiva deasupra propriilor nevoi. Când este doar atașament însă, vrei doar ca cineva să fie acolo pentru tine.

Se spune că sentimentul cel mai apropiat de dragoste este ura. De aceea, după ce te desparți de cineva, acea dragoste frumoasă se transformă într-o ură nejustificată. Dar atunci când esști doar atașata de cineva, nu simți niciodată ură. Te pot încerca, în schimb, stări de anxietate, de supărare, de iritare, însă ele nu trebuie confundate cu ura.

Nu în ultimul rând, o altă diferență între iubire și atașament este legată de durata efectivă. Draostea adevărată nu dispare în timp, în timp ce atașamentul este limitat de timp. Foarte mulți se entuziasmează la începutul unei relații, își declară iubire veșnică, dar după un timp se despart și sunt nefericiți.

Citește și – 7 fraze pe care bărbații urăsc să le auda de la femei

Foto – Shutterstock

Vezi și care sunt cele mai frumoase mesaje de dragoste și citate despre iubire

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton