4 mituri despre mersul la sală, pe care știința le-a desființat. Te ghidai după ele?

.
Cu siguranță și tu ai auzit cel puțin unul dintre miturile despre sport și menținerea unei siluete suple. În realitate, însă, dacă te ghidezi după ele, s-ar putea să nu ai parte de rezultatele la care speri.

Sportul este imperativ pentru o siluetă suplă și pentru un organism puternic. Cu toții știm deja asta, însă există și o mulțime de informații și mituri care ne determină să abordăm greșit antrenamentele la sală. Este esențial să știi care sunt informațiile sprijinite de știință și care sunt miturile pentru a avea parte de rezultate de durată. Iată care sunt cele mai populare mituri și ce spun cercetătorii despre ele.

MIT: Femeile au nevoie de alte tipuri de exerciții față de bărbați

Antrenamentele se desfășoară diferit din cauza standardelor de frumusețe dictate de societate – bărbații se concentrează pe brațe, abdoment și piept, în vreme ce femeile fac exerciții pentru fesieri și picioare. După cum observi, în cazul ambelor sexe jumătate din corp este aproape ignorat în timpul antrenamentelor. Desigur, diferențe apar și la activitățile practicate – femeile fac cu plăcere yoga, în vreme ce bărbații preferă să ridice greutăți.

CONȚINUT VIDEO UNICA

Dacă vrei cu adevărat să ai parte de toate beneficiile mersului la sală, folosește sfaturile unor specialiști. Cu un astfel de card pentru sală, poți merge într-un loc dedicat doar femeilor și nevoilor lor; este exact ce ai nevoie pentru a face sport într-un mod plăcut și perfect pliat pe rezultatele pe care vrei să le obții. Cel mai probabil ai la dispoziție deja cardul de la compania la care lucrezi, trebuie doar să-l folosești. Activitățile sunt și ele gândite pentru femei – pilates, contrology, vive latino, bikini body sau body makeover.

MIT: Mersul la sală va compensa pentru obiceiurile nocive pe care le ai

Exercițiile fizice te ajută enorm să ai un trup frumos și rezistent în fața afecțiunilor, însă nu vor putea compensa pentru o dietă nesănătoasă. Dacă vrei să obții rezultate de durată trebuie să ai un stil de viață sănătos, care implică și sport, dar și un meniu zilnic în care să fie incluse fructe și legume proaspete. Silueta ta se datorează în proporție de 80% dietei, așa că exercițiile fizice nu sunt suficiente, ele trebuie dublate și de alte obiceiuri benefice. Atenție, însă, o dietă sănătoasă nu înseamnă înfometare, ci atenția la porții și la alimente. Ajungem, așadar, la următorul mit legat de mersul la sală și pierderea în greutate.

MIT: O să slăbesc mai repede, dacă fac sport pe stomacul gol

Avem de-a face cu un mit care poate fi parțial adevărat, dar după care nu ar trebui niciodată să te ghidezi dacă ții la sănătatea ta. Da, vei slăbi mai repede dacă mergi la sală fără să mănânci, însă vei pierde din masa musculară, nu din grăsime, iar rezultatul final nu va fi nici pe departe cel pe care ți-l dorești.

Mai mult decât atât, când faci antrenamente pe stomacul gol, nu ai suficientă energie pentru a-ți lucra corpul la adevăratul potențial. Exercițiile nu vor avea o intensitate ridicată, așa că nu este nicidecum o strategie eficientă pentru o siluetă suplă.

MIT: Poți să dai jos stratul adipos doar de pe o anumită zonă a corpului

Femeile își doresc în general să aibă o talie mai subțire sau să ardă câțiva centimetri de pe coapse. Da, te poți concentra mai mult pe o anumită zonă, însă dacă vei pierde kilograme ele se vor topi de peste tot. Corpul ar trebui lucrat în ansamblul său și nu doar în zonele pe care le consideri problematice. Nu vei putea să dai jos kilograme doar dintr-o anumită zonă a corpului.

Tu știai aceste mituri? Ce sport practici de obicei pentru a-ți menține silueta?

Sursa foto: Shutterstock 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton