În Australia, „banana bread” este nelipsită de pe mesele familiilor, mai ales la micul-dejun, dar şi ca desert. Pâinea cu banane este de post, delicioasă şi săţioasă! O porţie are 210 calorii.
Pâinea cu banane se poate consuma ca atare, pe post de pâine la micul-dejun, dar şi ca desert, însoţită de creme dulci, frişcă, gemuri şi orice altceva îţi mai pofteşte inima (şi îţi permite glicemia)…!
Ingrediente pentru o franzelă (4 persoane)
3 banane 2 căni de făină un praf de sare 1 linguriţă de praf de copt 3/4 cană de zahăr 2 linguri de ulei
Adaugă în continuare praful de copt, sarea şi făina, şi amestecă totul bine până la omogenizare.
Pune aluatul în tava unsă şi dă la cuptor timp de 40 de minute, până când devine aurie deasupra şi o scobitoare introdusă în mijlocul pâinii iese curată, fără urme de aluat pe ea.
Se serveşte imediat, după ce se mai răcoreşte, sau rece, a doua zi.
Calorii: 210 Timp de preparare: 50 minute Buget aprovimativ: 11 lei