Pâine cu banane pentru micul-dejun

.

În Australia, „banana bread” este nelipsită de pe mesele familiilor, mai ales la micul-dejun, dar şi ca desert. Pâinea cu banane este de post, delicioasă şi săţioasă! O porţie are 210 calorii.
Pâinea cu banane se poate consuma ca atare, pe post de pâine la micul-dejun, dar şi ca desert, însoţită de creme dulci, frişcă, gemuri şi orice altceva îţi mai pofteşte inima (şi îţi permite glicemia)…!

Ingrediente pentru o franzelă (4 persoane)

3 banane
2 căni de făină
un praf de sare
1 linguriţă de praf de copt
3/4 cană de zahăr
2 linguri de ulei

Preparare

Încinge cuptorul şi unge o tava de cozonac cu o peliculă subţire de ulei.

Într-un castron, pasează cele 3 banane până când nu se mai cunosc bucăţile de fruct. Adaugă uleiul şi amestecă bine.

Adaugă în continuare praful de copt, sarea şi făina, şi amestecă totul bine până la omogenizare.

Pune aluatul în tava unsă şi dă la cuptor timp de 40 de minute, până când devine aurie deasupra şi o scobitoare introdusă în mijlocul pâinii iese curată, fără urme de aluat pe ea.

Se serveşte imediat, după ce se mai răcoreşte, sau rece, a doua zi.

Calorii: 210
Timp de preparare: 50 minute
Buget aprovimativ: 11 lei

foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton