6 ponturi pentru un păr care nu se rupe

.
Căderea și subțierea părului reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme legate de păr și, trebuie să recunoaștem, nu foarte simplu de rezolvat. Ține cont de următoarele 6 ponturi pentru un păr care nu se rupe.

Citește și: 5 idei pentru a avea un păr mai lung și mai sănătos.

Pierderea părului poate fi determinată de ruperea firelor sau de căderea acestora. Pe lângă factorii interni care duc la degradarea cuticulei, mai sunt și factori externi. Perierea unui păr lipsit de hidratare cu ustensile necorespunzătoare este una dintre cauze sau agresiunea fizică asupra lui, atunci când este pieptănat ud fără a-l descurca în prealabil cu un produs special. Așa cum îți spuneam și în alte articole despre păr pe unica.ro, descurcă-ți părul numai cu o perie specială precum Tangle Teezer atunci când e ud, apoi usucă-l cu foehnul insistând pe rădăcini. Descurcă apoi vârfurile ținând șuvițele de păr, rând pe rând și alege o treaptă medie de temperatură a foehnului. Utilizează placa de păr cât de rar poți. Am vorbit cu un expert pentru a primi ponturi specializate și iată ce am aflat:

  • Usucă-ți părul cu un prosop, dar nu freca părul, ci tamponează-l cu prosopul, pentru a-i absorbi excesul de apă, sfătuiește Edy Virag, Brand Ambassador Nioxin Romania.
  • Periază-ți întâi vârfurile pentru a împiedica ruperea mecanică a părului.
  • Nu prinde părul foarte strâns sau cu elastice dure, deoarece prea multă tensiune îl poate rupe.
  • Masează-ți scalpul pentru cel puțin trei minute, măcar atunci când faci baie. Este suficient pentru a intensifica circulația sângelui în această zonă.
  • Folosește balsam pentru a asigura o hidratare optimă a firului de păr.
  • Dacă ai un păr lung, strânge-l cu un elastic moale înainte de culcare.

Citește și7 produse minunate pentru corp.

Foto: 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton