Cafeaua – cu moderatie

.

Cafeina din cafea sau multe alte produse colaterale (ceai, ciocolata, prajituri) este recunoscuta a fi cel mai prescris medicament din lume!

Cafeaua – cu moderatie

Cafeina din cafea sau multe alte produse colaterale (ceai, ciocolata, prajituri) este recunoscuta a fi cel mai prescris medicament din lume!

Salata – sanatate curata!
In sezonul rece ai tendinta sa scoti din alimentatie legumele proaspete, pe motiv ca nu le gasesti atat de usor ca in anotimpul cald. Mergi la supermarket si alege pungile cu legume gata pregatite pentru salata, cum ar fi cele oferite de Eisberg. Sortimentul Mixta Romana contine salata, morcov si varza rosie – o combinatie pe cat de colorata, pe atat de hranitoare si bogata in vitamine. Sau incearca salata taraneasca pe baza de varza alba, telina si morcov. Consumata cu regularitate, telina intareste sistemul imunitar si aduce un aport deloc neglijabil de vitamine A, B, C, K, precum si o serie de minerale precum potasiu, zinc si magneziu. In plus, telina accelereaza digestia, ajutand la eliminarea toxinelor din organism, contribuind astfel si la reglarea greutatii corporale.

Extracte naturale
Nutritionistul german Cristoph Heidt, dezvoltatorul marcii Vom Fass, ale carei produse se pot gasi acum si in Romania, ne recomanda sa nu uitam ca mancarea poate fi gatita folosind produse si uleiuri naturale, atent extrase si prelucrate bio. Nota speciala: uleiurile naturale extrase prin presare la rece (de nuca, susan, porumb, masline, etc.) trebuie tinute in frigider (nu in camara), nu trebuie incalzite si se pastreaza in recipiente mici, pentru a evita interactiunea prelungita a aerului cu ingredientele active din ulei.

Dieta pentru ten
Capsuni, afine, zmeura – toate aceste fructe de padure sunt cele mai indicate pentru o cura de revitalizare si intretinere a tenului in sezonul rece. Avantajul major este continutul mare in substan-te antioxidante, arma de aparare redutabila impotriva radicalilor liberi si a fragilizarii capilarelor fine din piele. Mananca-le una cate una… ca pe bomboane!

Cafeaua – cu moderatie
Cafeina din cafea sau multe alte produse colaterale (ceai, ciocolata, prajituri) este recunoscuta a fi cel mai prescris medicament din lume! De-a lungul timpului, medicii au avut opinii foarte variate: cand o indrageau si o recomandau cu caldura, cand ridicau din sprancene si o criticau. De curand, s-a ridicat problema ca prea multa cafea poate induce cancer de san! Celebra scoala de medicina de la Harvard a coordonat un studiu de cinci ani, concluzionand ca un consum moderat (sub patru cafele pe zi) este OK, insa cine are o afectiune benigna la san si bea foarte multa cafea s-ar putea sa aiba ceva probleme. Nu se stie sigur daca principala cauza a malignizarii este cafeaua sau este doar o asociere.

Refresh your body!
Reteta suedeza recomandata persoanelor ceva mai „lenese” e simpla! Zilnic, ai de executat: 30 de abdomene, 30 de genuflexiuni partiale (doar ca si cum te-ai aseza pe un scaun), 30 de sarituri cu coarda, 30 de minute de mers pe jos, 30 de rotatii complete de brate, inainte si inapoi.
Obligatoriu: ai de baut in fiecare zi un pahar cu suc de portocale, pe care trebuie sa-l dai gata in primele 30 de minute dupa trezire!

de Mirela Gruia

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton