Cum să ai scalp sănătos și păr superb

.
Ne dorim să avem un păr lung, sănătos, cu luciu natural și un scalp fără mătreață. Cum procedăm? Intră și în galeria foto pentru a citi recomandările noastre. 

Citește și: Parfumuri pe care să le încerci în acest anotimp.

Uneori, sebuumul în exces și apariția mătreții sunt semnele unui dezechilibru hormonal, a oboselii cronice sau ale altor afecțiuni medicale. Totuși, în primii pași ai tratării acestei probleme poți apela la șampoane și tratamente pentru păr dedicate acestor tipuri de afecțiuni. În plus, pentru a-ți îngriji părul în mod corespunzător, e bine să ții cont de câteva reguli simple.

Evită să îți agresezi scalpul cu unghiile, atunci când te speli pe cap. Un scalp în suferință desigur că afectează implicit și sănătatea părului. Consecințele sunt dintre cele mai neplăcute, căderea părului fiind una dintre cele mai grave urmări. Atunci când un scalp este sensibil, bariera naturală de protecție este afectată și nu își mai poate îndeplini funcția. Factori externi precum aerul cald, aerul rece, produsele chimice pătrund prin aceasta barieră și penetrează pielea. Scalpul reacționează la aceste agresiuni inflamându-se, înroșindu-se, tensionându-se.

Citește și: Produsele cosmetice pe care stăm cu ochii în perioada asta.

Unul dintre semnele unei bariere slabe a părului tău este deshidratarea. Acest deficit se poate corecta apelând la un produs destinat scalpului sensibil, care să hidrateze și să detensioneze

Unde există o problemă trebuie să fie și o soluție. În cazul părului degradat îți recomandăm să utilizezi constant o mască, pentru că aceasta oferă cea mai intensă îngrijire.

Foto: 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton