Vreau sa slabesc rapid…

.

Pielea este un tesut elastic si ar trebui sa se adapteze la variatiile de volum ale corpului nostru -o femeie care a nascut se poate intoarce destul de rapid, printr-o dieta adecvata si exercitiu fizic, la formele premergatoare sarcinii.

Vreau sa slabesc rapid…

Pielea este un tesut elastic si ar trebui sa se adapteze la variatiile de volum ale corpului nostru -o femeie care a nascut se poate intoarce destul de rapid, printr-o dieta adecvata si exercitiu fizic, la formele premergatoare sarcinii.

Vreau sa slabesc rapid, ce fac cu pielea?
Pielea este un tesut elastic si ar trebui sa se adapteze la variatiile de volum ale corpului nostru -o femeie care a nascut se poate intoarce destul de rapid, printr-o dieta adecvata si exercitiu fizic, la formele premergatoare sarcinii. Insa nici un organism nu este ca celalalt si se poate intampla ca, dupa variatii mari si rapide ale greutatii, pielea sa ?ramana in urma?. Poti incerca sa remediezi problema cu gimnastica si ridicare de greutati, pentru a-ti creste masa musculara. Atentie: meta­bolismul nostru sintetizeaza proteine (masa musculara) numai cand este in faza anabolica (primeste mai multe calorii decat consuma), fapt care nu se prea intampla atunci cand vrei sa slabesti foarte rapid.

Mainile – cartea de vizita!
Solicitate continuu, expuse permanent la soare, vant, frig, apa, implicate in treburi menajere de tot felul, mainile sufera mult -fapt vizibil la nivelul pielii. Neingrijita, pielea mainilor se deshidrateaza, se rideaza si se pateaza. Ce putem face? Primul pas: manusile menajere (ne protejeaza de agresiunea detergentilor si a altor substante) si de gradinarit (daca este cazul). Cremele de maini trebuie aplicate cu generozitate, atat de femei, cat si de barbati, fiecare aplicare fiind insotita de un masaj usor. Iar din cand in cand, „o baie” de ulei de masline iti va face pielea fina ca de bebelus.

Mierea -un remediu din batrani
Pe langa multiplele utilitati in domeniul cosmetic, mierea s-a dovedit a fi si un aliment cu calitati remarcabile. Are proprietati energizante, intareste sistemul imunitar si ne relaxeaza. Ba chiar exista date care sustin ca mierea stimuleaza secretia de serotonina -asa-numitul hormon al fericirii. Ai grija insa ca prea multa „fericire” ingrasa!

Miros de scortisoara!
Ce bun e vinul fiert cu scortisoara, ce miros imbietor are! Scortisoara este folosita insa si in scopuri medicale, nu doar ca mirodenie. Din timpuri stravechi este utilizata pentru combaterea racelii, intarirea inimii, ca remediu al sughitului, in sangerarile gingivale, in reglarea ciclului menstrual, pentru ameliorarea durerilor menstruale si pentru dereglari ale apetitului. Si nu in ultimul rand, scortisoara este un afrodisiac foarte puternic!

Alimente care te mentin tanara
Exista multe alimente si plante care ne pot ajuta organismul in lupta contra imbatranirii. Cum? Prin cantitatea mare de antioxidanti pe care o contin. Sa ne amintim ca antioxidantii sunt substante capabile sa neutralizeze radicalii liberi -moleculele care accelereaza imbatranirea. Plantele cu cei mai multi antioxidanti sunt bine cunoscute si promovate: ceaiul, ginkgo biloba si ginsengul. Insa nutritionistii au realizat si un top al alimentelor cu cel mai mare continut de antioxidanti: prune, prune uscate, struguri negri si stafide, afine, mure, zmeura, capsuni, cirese, kiwi, grepfrut.

Piele stralucitoare
Stim cu totii lectia care ne invata ca o piele frumoasa si sanatoasa se intretine printr-un regim de viata la fel de frumos si sanatos: sa nu fumezi, sa nu fii stresata, sa eviti poluarea, sa dormi suficient si sa mananci echilibrat. Lucru oarecum imposibil in ritmul haotic al zilelor noastre. Desi ne dam silinta sa indeplinim aceste „cerinte”, nimic nu ne impiedica sa apelam si la cateva „artificii” vitaminice. Vitamina B6 ajuta la reglarea secretiei de sebum, reducand astfel aparitia cosurilor si a punctelor negre. Vitamina E ajuta la eliminarea toxinelor, iar vitaminele A si B9 au efect reparator celular. Si sa nu uitam nici de vitamina C, care este „implicata” in formarea colagenului natural al pielii.

Articol realizat de dr. Bogdan Grigorescu; Fotografii: arhiva Edipresse

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton