Cum scapi de kilogramele in plus?

.

Femeile obeze fac de trei ori mai frecvent cancer de ovar, san, uter si de sapte ori mai frecvent cancer endometrial. Riscurile pe care le implica obezitatea te obliga sa lupti pentru a o invinge.
Spre a te convinge si mai tare de importanta atingerii si mentinerii greutatii ideale, vom analiza succint cele mai frecvente complicatii ale obezitatii, dar vom lua in discutie si multiplele „strategii” de slabire.

Cum scapi de kilogramele in plus?


Femeile obeze fac de trei ori mai frecvent cancer de ovar, san, uter si de sapte ori mai frecvent cancer endometrial.
Riscurile pe care le implica obezitatea te obliga sa lupti pentru a o invinge.
Spre a te convinge si mai tare de importanta atingerii si mentinerii greutatii ideale,
vom analiza succint cele mai frecvente complicatii ale obezitatii,
dar vom lua in discutie si multiplele „strategii” de slabire.

Diete populare
Tot mai des, in ultimul timp, pe podiumurile de prezentare si in lumea showbiz-ului, este proslavita femeia anorexica, care in interviuri recunoaste ca, folosind o „cura minune”, a pierdut 3 kg de „aripioare” in numai cinci zile! Nu putem contesta cantitatea, ci calitatea! Cele 3 kg pierdute de ea nu au fost de grasime, ci de apa!

Trei kg de grasime reprezinta 3×7000 a 21.000 kcal (1 kg de grasimi acumuleaza minim 7000 kcal)! Sa zicem ca nu a mancat nimic in aceste cinci zile, ceea ce este foarte greu de crezut! Cu un aport nul de calorii si exercitii fizice, ea nu putea consuma mai mult de 2500 kcal pe zi. Sa mai presupunem ca organismul ar consuma pentru nevoile de energie numai grasimi, un alt lucru fiziologic imposibil, rezulta ca in cinci zile ea a consumat 5×2500 a 12.500 kcal, ceea ce reprezinta aproximativ 1,8 kg de grasime cu toata ingaduinta!
Imediat ce va incepe sa manance normal, organismul va retine din apa si mirajul celor 3 kg se va spulbera!
Pericolul cel mai mare al acestor diete il constituie dezechilibrele nutritive pe care le induc in organism, dezechilibre care pot declansa tulburari metabolice importante.
Ritmul de slabire nu trebuie sa fie accelerat, pierderea a mai mult de 1 kg pe saptamana se poate asocia cu aparitia gutei sau a litiazei biliare (pietre la bila).


Fiecare kilogram peste greutatea ideala
scade speranta de viata
cu doua luni


Diete echilibrate, dar reduse caloric
Aceste diete sunt echilibrate nutritiv, nu aduc decat 1200 – 1500 kcal pe zi si sunt sarace in lipide si sare. In functie de greutatea ta si de tipul de metabolism pe care-l ai, ele te vor ajuta sa slabesti 0.25 – 0.75 kg pe saptamana.
Acest ritm relativ redus de slabire dezamageste multi „concurenti” si-i face sa renunte la una dintre putinele strategii care chiar functioneaza!
Statistic vorbind, doar 1 din 400 reuseste sa slabeasca 20 kg si sa se mentina asa la un an de la inceperea tratamentului. Restul isi pierd increderea si abandoneaza.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton