750 ml supă pui;
250 g creveţi decorticaţi;
5 frunze dafin;
3 feliuţe Galangal;
o bucată ghimbir;
60 ml sos de peşte;
2 fire lemongrass;
2 cepe verzi;
3 ardei iuti;
125 g ciuperci de paie (conservă);
o lămâie;
1 linguriţă pastă chili;
coriandru verde
În supa clocotită se adaugă lemongrass, ghimbir, galangal, jumătate din ceapa verde, toate tocate, şi două frunze de dafin. Se fierb 5 minute, se pun ciupercile şi creveţii şi se mai fierb 5 minute la foc mic. Într-un castron de supă, se pun sucul de la lămâie şi pasta de chili, peste care se toarnă supa. Se amestecă bine, se asezonează, se adaugă restul de ceapă şi dafin şi se presară coriandru proaspăt tocat.
Foto: Thinkstock