1. Într-o cratiţă de 3 sau 4 litri, se topesc 6 linguri de zahăr şi se lasă pe foc până capătă o culoare cafenie. Caramelul trebuie să acopere şi marginile cratiţei. Se lasă să se răcească. 2. Crema. Se bat 8 ouă întregi cu 8 linguri de zahăr şi zahărul vanilat, se adaugă, bătând mereu, laptele fierbinte. Această compoziţie se toarnă în cratiţa cu caramel şi se introduce la cuptor, într-un alt vas mai mare şi cu apă. Se coace la foc potrivit, circa 40 de minute, până capătă consistenţa unei budinci. 3. Blatul. Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă cu zahărul, se adaugă, pe rând, gălbenuşurile şi făina cernută împreună cu praful de copt. 4. Compoziţia se toarnă peste budincă (după ce aceasta s-a copt) şi se dă din nou la cuptor, pentru încă 30 de minute. Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească. 5. Când tortul s-a răcit bine, se răstoarnă pe un platou şi se ornează după preferinţă. Sfat: ca să fii sigură că îţi va reuşi crema, alege un lapte gras.
Foto: Thinkstock