Te-ai gândit vreodată că poftele tale, dar și mâncatul excesiv a anumitor alimente ar putea însemna că ai carențe de vitamine sau minerale?
Lipsa de fier
Unii vegetarieni au poftă câteodată de carne, iar acest lucru indică o lipsă de fier.
Pentru a combate această carență sunt recomandate: caju, semințele de dovleac, fructele uscate, fasolea etc. Pentru o absorbție mai bună, fierul trebuie să fie însoțit de vitamina C.
Acizii grași Omega 3 sunt extrem de importanți pentru sănătatea noastră. Lipsa lor ne face să mâncăm mai mult. Să încercăm să consumăm pește, semințe de in, semințe de chia, năut sau varza de Bruxelles pentru a preîntâmpina o astfel de carență.
Când simți că ai ajuns să mănânci mai mult decât ai nevoie s-ar putea să ai o lipsă de vitamine B (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12). Vestea bună este că aceste vitamine se găsesc în semințe, avocado și drojdie.
Lipsa de magneziu și calciu
Magneziul este un antidepresiv natural. De obicei, primul simptom al unei astfel de carențe este stresul și dispoziția ambivalentă.
Dacă ai observat că în ultima vreme consumi mai multe dulciuri decât de obicei s-ar putea să ai niveluri scăzute de calciu și magneziu.
Lipsa de zinc
O carență de zinc se manifestă prin probleme digestive ce pot duce la diaree sau disconfort abdominal. Surse exelente de zinc sunt tofu și ovăzul.