Cum să folosești papaya pentru frumusețea ta

.
Unele fructe fac minuni pentru tenul și pentru pielea ta, iar papaya, acest fruct exotic delicios este unul dintre ele!

Știai că există două varietăți de papaya – fructul mexican și cel hawaiian, pe care îl găsim și în magzinele de la noi? Papaya e ideal de consumat ca aperitiv sau desert, pentru că e dulce și extrem de savuros. În plus, papaya are numeroase avantaje asupra sănătații – întărește sistemul imunitar, menține inima și plămânii sănătoși și e ideal pentru persoanele care suferă de astm bronșic. Dar cum contribuie papaya la frumusețea ta?

Papaya conține vitamina C

Varianta hawaiiană a fructului papaya conține aproape 100 de grame de vitamina C, în timp ce o portocală mică are puțin mai mult de jumătate din această cantitate. Vitamina C întărește sistemul imunitar, oferă protecție antioxidantă puternică, protejează pielea de efectele radicalilor liberi, care duc la îmbătrânirea prematură a pielii și contribuie la stimularea producției de colagen.

Papaya curăță tenul

Papaya conține o combinație de papaină și enzime extrem de benefică pentru ten și, mai ales, pentru exfolierea acestuia. Zdrobește o jumătate de fruct de papaya și pur și simplu aplică piureul pe față, pe gât și pe decolteu. Lasă să acționeze 20 de minute și clătește cu apă călduță. Folosită cu regularitate cel puțin de două ori pe lună, această mască naturală te poate ajuta să îndepărtezi celulele moarte ale pielii, să redai luminozitatea tenului și să diminuezi petele pigmentare.

Citește și: Ce rutină de frumusețe au fotomodelele dimineața.

Papaya ajută la digestie

Așa cum scriam mai sus, papaya conține papaină, o enzimă care ajută enorm organismul pentru a te elibera de senzația de balonare (știi tu, după ce ai mâncat cu poftă burgerul acela XXL). Mai mult, papaina ajută organismul să digere fibrele și proteinele și să previi astfel balonarea.

Citește și: Ce măști anti-acnee îți poți face acasă?

Foto: 123.rf

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton