Sparanghel la grătar cu prosciutto

.

Vei descoperi că sparanghelul, deşi trece drept o legumă pretenţioasă, este uşor de preparat şi numai bun pentru o cină gourmet în doi.
Ingrediente pentru 2 persoane:

o pungă de sparanghel verde congelat de la hypermarket

sau

un mănunchi mare de sparanghel proaspăt din piaţă (cel la pungă e mai ieftin)

100 grame prosciutto sau un produs similar, feliat subţire şi afumat

100 g parmezan feliat foarte fin

puţin ulei de măsline

suc de roşii

sare

piper

pastă de ardei iute (Eröś Pista sau Sambal Oelek)

câteva frunze de salată şi suc de lămâie, pentru garnitură


Preparare:

Dacă sparanghelul este crud, el se fierbe în aburi în prealabil. Sparanghelul fiert se prăjeşte 5 minute pe grătarul încins sau într-o tigaie antiaderentă în care am pus o picătură de ulei de măsline, pentru gust. Se împarte în două porţii, pe două farfurii întinse.

Din 3 linguri de ulei de măsline, o ceşcuţă de suc de roşii, un vârf de linguriţă de pastă de ardeiiute, sare şi piper după gust se prepară un sos la foc iute, amestecând rapid. Când sosul se încinge, se ia de pe foc şi se toarnă peste sparanghel.

Deasupra se presară parmezanul.

Prosciutto se prăjeşte la foc iute 2 minute în tigaia (sau pe grătarul) în care s-a prăjit sparanghelul, până când devine sticlos sau crocant (în funcţie de cum îţi place ţie), apoi se repartizează pe farfurii, peste tulpinile de sparanghel.

Alături se pun câteva frunze de salată peste care ai picurat suc de lămâie sau dressing-ul tău preferat.

Se serveşte cu un vin alb demi-dulce.


Calorii pentru o porţie:
525

Timp de preparare:
25 de minute

Buget aproximativ:
30 lei

Recomandări: Având în vedere că nu este cea mai light modalitate de a prepara sparanghelul, reyervă această reţetă pentru ocaziile când vrei să îţi oferi, ţie şi iubitului tău, un răsfăţ culinar.

Invata cum se curata sparanghelul si cum se gateste!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton