De ce ar trebui să consumi mai des kefir

.
Chefirul sau kefirul este un produs lactat din lapte fermentat. Acesta este obținut prin introducerea  granulelor de chefir (amestec de bacterii și ciuperci) în lapte de vacă, oaie sau capră.

Kefirul conține probiotice ce îmbunătățesc sănătatea sistemului digestiv, detoxifică organismul, întăresc imunitatea și scade tensiunea arterială.

Citește și Ciuperca tibetană de kefir

Băutura este de origine est asiatică. Amestecul de lapte fermentat și ciuperci poartă un nume armean ce înseamnă prosperitate.

Ajută la slăbit

În kefir se găsesc peste 40 de tipuri de probiotice, vitamine din grupa B, minerale (calciu, magneziu, potasiu, fosfor) și proteine. Combinația de vitamine B, magneziu și calciu face din kefir o băutură excelentă pentru sistemul nervos și pentru a nevoia falsă de a mânca sau poftele de mâncare nesănătoasă.

De ce ar trebui să bei kefir în fiecare zi

Stimulează digestia

Previne constipația

Ajută sistemul imunitar și metabolismul

Ajută la detoxifiere

Scade nivelul colesterolului

Poate fi folosit la tratarea bronșitei și a bolilor inflamatorii ale ficatului

Îmbunătățește sănătatea rinichilor

Combate flatulența

Reduce riscul de osteoporoză

Ajută la întărirea oaselor

Citește și Ce să mănânci dimineața ca să elimini toxinele și să slăbești

Cum se prepară chefirul

Ai nevoie de

Jumătate de litru de lapte

2 linguri de granule de chefir

un borcan de sticlă

Laptele se toară în borcan și peste el se adaugă granulele de chefir. Borcanul se lasă la temperatura camerei până ce amestecul se îngroașă. Băutura se consumă doar după ce a fost strecurată.

Sursa foto: 123rf

Vezi şi cum faci kefir acasă și care sunt beneficiile acestuia!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton