Aluatul: 250 g făină; un gălbenuş; vanilie, un praf de sare; fructe confiate; 125 g unt. Crema: 6 gălbenuşuri; 3 albuşuri; o lingură amidon; 3 linguri smântână; 50 g zahăr pudră; 50 ml suc de lămâie; coajă rasă de lămâie. Pentru bezea: 3 albuşuri; coajă de lămâie; 150 g zahăr-pudră; 50 ml suc de lămâie
Frământă puţin ingredientele pentru aluat, înveleşte-l în folie şi ţine-l o oră la rece. Unge cu grăsime o formă, pune fructele confiate, întinde aluatul şi coace la cuptor 10 minute. Amestecă ingredientele pentru cremă pe foc, la bain-marie, până se leagă compoziţia, cu excepţia sucului de lămâie şi a 50 g din cantitatea de zahăr-pudră. Bate albuşurile pentru bezea, adaugă zahărul, şi la sfârşit sucul şi coaja de lămâie. Amestecă crema şi compoziţia de bezea, toarn-o peste foaia de aluat şi mai coace la foc mic, în cuptor, 20-25 min. Serveşte prăjitura rece.
Foto: Shutterstock