4 bibani de mare (seabass); 8 frunze de lămâie; 2 lămâi; un borcănel de capere; 200 ml smântână; 4 linguri unt; puţin şofran; sare, piper, pătrunjel
Curăţă peştele şi usucă-l cu un prosop. Curăţă lămâile de coajă şi pulpa de pieliţe, ca să obţii «fileuri». Umple peştii curăţaţi cu câteva fileuri de lămâie, capere, unt şi condimentează cu sare şi piper. Aşază peştii într-o formă termorezistentă unsă cu unt şi pe un pat de frunze şi fileuri de lămâie şi coace-i la cuptor o jumătate de oră, la foc mic. Scoate peştii, pune-i pe un platou, strecoară lichidul şi pune-l într-un recipient pe foc. Adaugă restul de capere, unt, şofran, smântână şi pătrunjelul tocat. Nu lăsa sosul să dea în clocot. Serveşte peştele cu sosul cald.
Foto:Shutterstock