Ce trebuie să mănânci dacă vrei să te îngraşi

.

Nu există femeie care să îşi dorească mai multă celulită, ci doar femei care vor puţină „cărniţă“, să aibă o structură armonioasă şi tonifiată.
Când vrei să te mai împlineşti puţin, să ştii că legumele sunt importante. Scad aciditatea mediului gastric, iar consumul lor regulat este foarte benefic. Mănâncă zilnic salate săţioase, cu roşii, ardei, castraveţi, măsline, varză sau diverse tipuri de salată. Garniturile pentru felul principal pot fi preparate din mazăre, fasole, năut, vinete, orez integral, cartofi. De asemenea, poţi mânca (mai des decât restul oamenilor, care sunt preocupaţi să slăbească), paste din cereale integrale, quinoa (este foarte bogată în fibre şi se găseş-
te în magazinele tip plafar sau bio), cuşcuş sau mălai. Pentru ca organismul să construiască masă
musculară, are nevoie de proteine. Mănâncă regulat carne de vită, de curcan, peşte, de pui sau de porc, în funcţie de preferinţe.
Este important să nu fie excesiv de grasă şi să fie preparată cât mai sănătos: înăbuşită, la cuptor, fiartă sau făcută la grătar la temperaturi medii. Pentru a avea o dietă echilibrată, lactatele ar trebui să fie consumate zilnic, în forma lor fermentată: iaurt, sana, kefir, smântână. Brânzeturile fermentate trebuie consumate cu moderaţie – conţin cantităţi mari de sare.

Uleiuri, seminţe, fructe

Grăsimile reglează funcţionarea sistemului hor-monal. Uleiurile de  dovleac, nuci, in, sâmburi de grâu sau măsline presate la rece sunt un adaos excelent în toate salatele. Nu neglija seminţele crude: nuci, alune, migdale, fistic, caju, seminţe de dovleac, in sau floarea-soarelui. Zaharurile le iei din fructele de sezon. E important să fie proaspete şi, pe cât posibil, din regiuni în care nu se practică agricultura intensivă, pentru a evita contaminarea cu pesticide şi alte substanţe chimice. Principiile unei alimen-taţii sănătoase rămân valabile: diversitate alimentară, ingrediente cât mai sănătoase şi mai puţin procesate, respectarea orelor de masă şi asigurarea hidratării organismului.

Exerciţii: PumpUP!

Ai nevoie de alimente săţioase, cu o calitate nutrititivă ridicată, care să asigure toţi nutrienţii necesari şi care să permită creşterea masei musculare în urma antrenamentelor cu greutăţi.
Acestea stimulează creşterea musculară şi asigură un aspect fizic plăcut. În cazul fetelor care nu agreează acest gen de antre-namente, există şi alternativa orelor de PumpUP!, un program pentru a tonifia musculatura făra a sacrifica feminitatea şi graţia.
Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton