Cât de importantă e folosirea produselor de ingienă intimă

.

Femeilor nu le place să vorbească despre igiena intimă. Dacă ar folosi produse adecvate, jumătate dintre ele nu s-ar mai confrunta cu situaţii jenante, spun medicii.
Toată lumea e de acord că igiena in-timă e ceva necesar, obligatoriu, despre care nici nu încape discuţie. Aşa că multe femei, în încercarea de a îndepărta orice „necurăţenie“ care ar putea să le pună într-o situaţie penibilă, fac duşuri vaginale, folosesc săpunuri agresi-ve sau chiar soluţii antiseptice pentru a curăţa zona perineului. O asemenea curăţenie obsesivă poate avea însă efect contrar: dacă elimini orice bacterie din zona cu pricina, rişti să rămâi „descoperită“ în faţa infecţiilor cu bacterii oportuniste, care nu se dezvoltă decât în lipsa celor obişnuite, ce populează în mod nor-mal pielea ta, mucoasele, ba chiar şi vaginul. Deci nicio bacterie egal risc de infecţie! Mulţi ginecologi spun că jumătate dintre consultaţiile pe care le acordă n-ar mai avea loc dacă femeile ar folosi produse speciale pentru igiena intimă.

Produsul potrivit la locul potrivit

Aşa cum pentru faţă foloseşti  altă cremă decât cea pentru mâini, de ce n-ai folosi un produs special şi pentru igiena intimă? Se găsesc în farmacii, ba chiar şi în supermarketuri. Care e, de fapt, secretul acestor produse? Aciditatea: săpunurile şi gelurile de duş sunt, în general, alcaline. Zona vulvo-vaginală are însă un pH uşor acid, în jur de 5,5, lucru pe care produsele destinate igienei intime îl respectă (de obicei, prin includerea în compoziţie a acidului lactic). În plus, pe lângă păstrarea acidităţii echilibrate, unele produse conţin extracte din plante cu efect antibacterian şi antimicotic natural, cum ar fi muşeţelul, sau au o compoziţie specială, hipoalergică, perfectă dacă ai piele sensibilă.

3 NU-uri sănătoase

Nu folosi, în zona intimă, deodorant sau produse parfumate.
Nu dormi cu chiloţi pe tine – favorizează creşterea umidităţii locale şi înmulţirea bacteriilor.
Nu purta în fiecare zi ciorapi de nylon sau colanţi sintetici. Favorizează dezvoltarea ciupercilor.
Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton