(P) Ariel Style Files: stil, tendințe și îngrijirea hainelor cu Ariel și Ioana Ciolacu, unul dintre cei mai de succes tineri designeri români

.
Ariel te invită la o serie de discuții despre stil și tendințe în modă și îngrijirea hainelor alături de Ioana Ciolacu, unul dintre cei mai de succes tineri designeri români ai momentului. Într-o serie cu 4 episoade, Ioana Ciolacu ne va povesti cum arată industria modei din spatele podiumului și cât de complex e drumul unei piese vestimentare de la schița designerului până când ea ajunge în garderoba ta.

Ariel vine în întâmpinarea tendințelor de modă cu noi tehnologii și inovații în îngrijirea hainelor, pentru ca hainele tale să arate ca noi cât mai mult timp.

Episodul 1: Cele mai prețioase piese din garderoba ta

Eu cred că o piesă trebuie să petreacă niște ani buni în garderoba ta înainte să primească titlul de cea mai prețioasă piesă din garderobă. De aceea, durabilitatea este unul dintre principalele aspecte de care am grijă atunci când creez. Cred că orice designer își dorește ca hainele pe care le creează să devină piese importante din garderoba cuiva.

Când mă gândesc la cele mai valoroase piese din dulapul meu, nu știu de ce, dar nu îmi vine în minte vreo piesă care a costat o avere sau poartă semnătura vreunui brand sonor, ci anumite haine pe care le-am păstrat din copilărie, piese cu istorie și povești. Piesa pe care o păstrez cu drag și multă grijă este prima ie primită de la bunica mea. Este o ie din pânză topită brodată (genul pe care o arunci pe tine împreună cu bocanci și pantaloni mult prea scurți la festivaluri), pe care o purtam doar la evenimente, cu promisiunea că dacă voi avea grijă de ea, mai târziu voi primi o rochie din mătase naturală. Pânza topită, atât pentru finețea materialului cât și pentru numele care mi se părea caraghios, m-a fascinat de atunci. Îmi imaginam cum este ea topită și apoi turnată în model de ie, ca plasticul, însă apoi ramane fină și fluidă. Un mister. Mai târziu am aflat că topitul este procesul prin care după ce este țesut materialul din bumbac sau in, se spală bine de câteva ori, cu săpun de casă, apoi se usucă, acesta fiind un tratament pentru finețea materialului.

Sfatul designerului

Ai grijă de hainele tale și dă-le ocazia să devină piese de rezistență în garderoba ta. Alege piese cu personalitate, dar durabile, pe care le poți purta ani la rând fără să-și piardă aspectul de nou. În general, materialele naturale precum mătasea sunt considerate prețioase atât datorită aspectului cât și datorită resurselor necesare în procesul de producție a materialului. Vei vedea că atributul “prețios” va veni odată cu momentele importante prin care ai trecut cu un anumit obiect vestimentar.

Sfatul de îngrijire Ariel

Mătasea este o fibră naturală si are nevoie de o îngrijire delicată, dar în anumite cazuri, este amestecată cu alte fibre pentru a obține haine ce se pot spăla la mașină. Tot datorită proprietăților firului de mătase, coloranții folosiți pe mătase pot ieși la spălat, așa că ai grijă la instrucțiunile de spălare. Dacă instrucțiunile indică spălare manuală, atunci spală hainele cu conținut mare de mătase în apă rece cu un detergent delicat pentru lână și mătase. Pentru uscare, ruleaza haina într-un prosop pentru a apa, apoi așeaz-o sau agaț-o la uscat. Dacă instrucțiunile indică spălare la mașină, spală hainele tot în apă rece, la maxim 30 de grade, cu un ciclu de spălare și un detergent pentru haine delicate. Usucă haina natural, nu în uscător. Dacă haina necesită călcare, atunci întoarce haina pe dos și calc-o la o temperatură cât mai scăzută.

ariel si ioana ciolacu

Inovații în îngrijirea hainelor: Ariel 3IN1 PODS

La fel ca și pielea, hainele au nevoie de îngrijire și atenție, iar provocarea e cu atât mai mare cu cât se pare că, dacă luăm în considerare diversitatea ţesăturilor și a petelor, greutatea totală a hainelor de spălat şi calitatea apei, ne confruntăm cu peste 900 de combinații de rufe de spălat.

Ariel 3in1 PODS este primul detergent cu trei compartimente care acționează împreună pentru a curăța, a îndepărta petele și a oferi strălucire hainelor. Totul într-o singură capsulă, prin tehnologia revoluţionară Fiber Science în trei pași. Experții P&G Fabric Care au îmbinat inspiraţia şi expertiza în produse pentru îngrijirea părului şi a pielii cu studii realizate la nivel mondial cu privire la relaţia consumatorilor cu hainele lor și au creat o tehnologie care a revoluţionat categoria de produse pentru îngrijirea țesăturilor: Fiber Science în trei pași: curățare, îndepărtarea petelor, strălucire.

Ariel 3in1 PODS

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton