Ai purta breton fals?

.

Te gândești de mult să-ți faci breton și nu ai curaj? Sorin Stratulat, hair-stylist la Beauty District, spune să te gândești de 10 ori înainte și să tai o dată. Sau… să încerci un breton fals!

Sorin Stratulat

„Să-mi fac, să nu-mi fac breton?“ Aceasta este întrebarea pe care cred că orice femeie și-a adresat-o la un moment dat. Unde mai pui că unele dintre ele întâi au tăiat și apoi s-au întrebat. Ca și în cazul rujului roșu, te asigur că există un breton pentru fiecare fizionomie. Alegerea acestuia nu ține însă doar de fizionomie, ci sunt și alte lucruri pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a face pasul final: textura părului și modul de creștere a acestuia, obișnuințele de îngrijire și, nu în ultimul rând, lungimea restului părului (adică proporția).

Când mă refer la fizionomie, singura regulă de care trebuie să ții cont este că bretonul are o mare capacitate de a modifica vizual fața. Forma ideală de față este ovală, deci în funcț­ie de aceasta vei adapta forma bretonului astfel încât, la final, să rezulte un oval (sau o formă cât mai apropiata de acesta).

Dacă textura părului tău este ondulată, ai grijă mare la lungime, deoarece, uscat, bretonul va fi cu cel puțin 2-3 centimetri mai scurt.

Modul de creștere a părului va influența direcția în care va sta bretonul, iar acest aspect este esențial dacă dorești un breton ușor de aranjat. Trebuie să mergi cu această direcție, nu împotriva ei, altfel lucrurile s-ar putea complica destul de tare și vei ajunge să regreți că te-ai tuns.

Cât privește obișnuințele de îngrijire, bre­to­nul va implica folosirea unor produse pentru fixare, inclusiv dacă vrei ceva extrem de lejer. |n concluzie, gândește de 10 ori și taie o dată.

Iar dacă îți este frică să faci un pas decisiv când vine vorba de bretonul tău, iată că ai acum posibilitatea de a folosi un breton fals. Poți trece de la un look obișnuit la unul care să surprindă pe toată lumea în mai puțin de cinci minute.

Primul pas este să alegi culoarea  bretonului. Ea trebuie să fie cât mai apropiată de culoa­rea părului tău. De asemenea, evită bretoanele din plastic: vor luci fals și se va vedea diferența. Stabilește apoi lungimea bretonului în raport cu fața ta. Odată stabilită lungimea, vei avea și punctul de prindere pe cap – de obicei bretoanele vin cu clipsuri montate sub ele. Acolo unde sunt clipsurile, vei tapa părul cât mai în rădăcină și vei fixa, urmând să introduci pieptănașul clipsului în zona tapată și apoi să faci clic în sens invers cu clipsul, ca să se închidă. Dacă ai procedat corect, vei simți bretonul stabil. Poți să îl aplici și dacă ai părul liber, și dacă părul este prins în coc sau coadă. Poți purta bretonul doar temporar, înainte de culcare urmând să îl dai jos, dar îl poți reaplica a doua zi.

Dacă este un breton din păr natural, se îngrijește la fel ca părul natural: îl speli la câteva purtări (nu frecat, ci doar înmuiat în apă cu șampon), îl dai cu balsam și îl usuci natural sau cu foehnul. (Articol apărut în numărul de iunie 2016 al Revistei UNICA).

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton