De ce poartă miresele voal

.

Ai purtat sau vei purta voal la nunta ta? Știi care este simbolul voalului? Unele mirese îl poartă pentru că este completarea perfectă la rochia de mireasă, iar altele renunță complet la acest accesoriu.

Există mai multe motive pentru miresele au ajuns să poarte voal în ziua nunții.

  1. Pentru a-și demonstra virginitatea

Voalul era o metaforă a himenului, așa că dacă era intact mireasa era pură și neatinsă.

  1. Pentru a-și ascunde fețele

Pe vremea când toate nunțile erau aranjate de familii, mireasa trebuia să-și acopere fața cu voal pe tot parcursul nunții pentru ca mirele să nu se poată răzgândi și să fugă de la obligațiile familiale.

  1. Ca să nu fugă

Un voal masiv putea împiedica o mireasă să fugă de la propria nuntă. Uneori miresele nu puteau vedea prin voal. De aceea, miresele sunt ghidate către mire de către naș sau tată. Unele familii se temeau ca mireasa să nu fie răpită datorită frumuseții sale.

  1. Pentru a ține demonii la distanță

Miresele din Imperiul Roman purtau un voal care le acoperea întregul corp (flammeum). Rolul său era acela de păcăli spiritele rele pentru a nu blestema mireasa și era colorat în roșu. Părea astfel că mireasa este încojurată de foc. În unele regiuni domnișoarele de onoare purtau același voal pentru a aduce confuzie demonilor. În plus, miresele nu aveau voie să probeze voalul fără a proba și rochia de mireasa pentru că va rezulta o căsnicie fericită.

  1. Ca semn al proprietății

Momentul în care mirele ridica voalul miresei era văzut ca momentul în care își deschide cadoul. Femeia era văzută ca dar pentru bărbat.

  1. Pentru că frumusețea nu este importantă

Evreii văd purtarea voalului ca semn că dragostea nu ține cont de aspectul fizic. Purtarea voalului este semn că mirele își iubește mireasa mai presus de frumusețea ei.

Sursa foto: 123rf

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton