Supă de roșii cu găluște

.
Ingrediente:

1,5 kg roşii, două cepe, doi ardei, doi morcovi, două rondele de ţelină, sare, o legătură de pătrunjel; pentru găluşte de griș – două ouă, opt linguri de griş, sare.

Preparare:

Se aşază pe foc o oală cu cinci litri de apă, iar când apa e fierbinte, se pun morcovii tăiaţi rondele subţiri, o ceapă întreagă, o ceapă tocată, un ardei tăiat fâşii mari, un ardei tocat mărunt şi rondelele de ţelină. Se lasă să fiarbă şi între timp se opăresc roşiile pentru câteva minute în apă clocotită, se trec apoi sub jet de apă rece, după care se curăţă de pieliţe şi se feliază.

Mai mult pe Libertatea.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton